Say cheese tegen deze puber proof jelly taart!

10 maart 2021

Zeg taart en iedereen is blij althans hier dan. We bakken graag wat lekkers in de weekenden. De ene keer wil je flink uitpakken en de andere keer nou ja, dan wil je gemak. Dat halen wij dan soms uit een pak. Maar dan maak ik er wel graag nét iets anders van. Zo ook deze jelly taart. Puberproof! 

Jelly taart

Nu is mijn dochter net als de meeste tieners gek op tik tok.  Daar is een trend gaande, alweer 😊 De jelly trend. Alles met jelly (gewoon Hollands gelei) is goed. De snoepwinkels spelen hier handig op in en inmiddels is er allerlei “gek” wiebelig snoep te verkrijgen. Ik keek nog eens goed en dacht gelijk aan jelly. Aan die jelly pudding van vroeger. Het zit in een kartonnen pakje. Water er bij en klaar! Deze koop je gewoon bij de supermarkt. Toen Emily dus vroeg iets te bakken, bedacht ik dat het iets met gelei moest zijn. Omdat Emily zelf wilde bakken moest het iets makkelijks zijn. De bekende kwarktaart uit ene pakje. Ik gaf een hoofdrol aan de jelly. Zodoende ging ze zelf bakken met dr Oetker en gaven wij het een jelly.

melamine taartplateau, jelly taart, tiktok trend jelly,kwart taart, recept jelly taart, recept jelly kwart taart, taartplateau, geel taartplateau, taartschaal

Prachtig taartplateau

Hoe maak je deze jelly taart

We (of eigenlijk Emily) maakte de taart met aardbeiensmaak volgens de verpakking. We gebruikte een kleinere maar hogere vorm. Dit omdat je later een rand over moet houden voor de gelei.  Als je geen hoge vorm hebt kun je metacetaat folie werken. Dat gebruiken ze ook in de patisserie wereld. Giet het kwarkmengsel op de bodem volgens de aanwijzingen van de verpakking. Maar laat wel een rand over. Het over gebleven kwarkmengsel kan je in kleine glaasjes doen en opeten als toetje.

melamine taartplateau, jelly taart, tiktok trend jelly,kwart taart, recept jelly taart, recept jelly kwart taart, taartplateau, geel taartplateau, taartschaal

Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren

Melamine taartplateau

De kwarktaart dien je goed te laten opstijven. Maak ondertussen de gelei volgens de aanwijzingen op  de verpakking. De gelei laat je iets afkoelen totdat deze al iets begint te zetten. Giet nu voorzichtig de warme gelei over de koude taart. Doe dit voorzichtig. Er in kan je nog wat fruit strooien, wij kozen voor bosvruchten mix uit de vriezer. Dit moet weer 2 ½ uur koelen. Voor je de springvorm verwijderd ga je voorzichtig met een warm mes langs de randen. Plaats de taart op een mooi taartplateau.

A Little Lovely Company

Wij hebben een super mooie van A Little Lovely Company mogen ontvangen. Dit melamine taartplateau kan je goed met de hand afwassen.  Goot pluspunt is dat deze uit elkaar gehaald kan worden. Super praktisch met opbergen!  

Ik koos lichtgeel, zo leuk richting het voorjaar maar ze hebben ook nog andere kleuren. Wees gewaarschuwd op deze site want ze hebben ook geweldig nachtlampjes en ander leuks.

Nu is dit taartplateau zo mooi dat hij nog lekker blijft staan, straks zonder de taart maar met een paar leuke vaasjes met voorjaarsbloemen erin.

melamine taartplateau, jelly taart, tiktok trend jelly,kwart taart, recept jelly taart, recept jelly kwart taart, taartplateau, geel taartplateau, taartschaal

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

20230805114811_IMG_4703-1

Start het schooljaar met een mooie schoolset

De zomervakantie is alweer op de helft. Begin september start hier het nieuwe schooljaar. Ons dochtertje Sofie gaat dan verder...
dr oetker, bakken met dr oetker, koekjes bakken, chocolade chips cookies, chocolade koekjes bakken

Dr Oetker, dat zit gebakken!

Zou dit de laatste week thuis zijn voor de kinderen? Of worden er nog wat thuisschool weken achteraan geplakt. We...
unicorn schoolset, unicorn rugzak, unicorn rugtas, unicorn broodtrommel, unicorn drinkbeker

Unicorn schoolsetje voor de eerste dag naar de basisschool

Laatst schreef ik een blog over mijn jongste dochter die binnenkort naar de basisschool mag en dat we ons samen...