Wat een prachtige haren!!

5 september 2018

Toen mijn dochter Veerle werd geboren keken mijn ex en ik elkaar vol ongeloof aan, was deze baby echt van ons? Er lag een perfect klein meisje in mijn armen, met een enorme bos donkerbruine haartjes. Heel anders dan haar oudere broer die tot zijn 2e kaal was, en anders dan onze eigen blonde haren. Ik vermoed dat er toen best eens door mijn exman zijn hoofd is gegaan dat ik vreemd was gegaan met een donkerharige  Spaanse Adonis. Het was echt een enorme bos haar op dat kleine babykoppie. meisjes kapsels

Bekijk deze leuke haarspeldjes en haarknipjes >>

Mooie haren

En dat haar bleef. Ze kreeg geen haaruitval, geen kale plek en het bleef groeien en groeien. Toen ze 3 maanden oud was, kreeg ze een haarspeldje in haar pony zodat deze niet in haar ogen zou komen. Met 4 maanden knipte ik zelf de lange mat uit haar nek, en op haar eerste verjaardag had ze een boblijn op 1 lengte.

Ondertussen werd haar donkerbruine haar steeds lichter en warmer van kleur. Ik hoopte heel hard dat ze rode haartjes zou krijgen, maar het werd blond, ook prachtig. Toen ze 3 jaar werd, kwam het bijna tot haar billen.

Overal waar ze komt, zeggen de mensen dat ze van die prachtige haren heeft, liefst met een aai over haar bol erbij. En Veerle? Die vind het prachtig en is ervan overtuigd dat ze een tweede Rapunzel is. Knippen is uit den boze, enkel de dode punten gaan eraf, en soms wat meer als ik het té lang vind worden.

Kim heeft een paar handige haartips >>

Meisjes kapsels

En nu moet ik natuurlijk die lange haartjes in model weten te brengen. Ik geef toe, op schooldagen is het meestal een scheve staart in haar lok zodat er geen losse haren in haar gezicht komen (daar hebben we beide een hekel aan) en een staart van achter. Maar als ik meer tijd heb, probeer ik wel iets moois te maken.

Met kerst en andere feestdagen ga ik los en maak ik de mooiste vlecht-creaties. Ook hebben we papillotten waar ze ’s nachts wel eens mee slaapt. In de ochtend heeft ze dan een prachtige bos krullen. Hier een filmpje hoe ik dat bij haar ook doe zonder dat ze last heeft met slapen;
https://youtu.be/MVUPjqjDpqc

Op YouTube zijn enorm veel tutorials te vinden om haar te vlechten. Van eenvoudige vlechtjes tot heel ingewikkelde creaties. Stap voor stap leggen ze uit hoe je de haartjes vast moet pakken om de mooiste meisjes kapsels te maken.
Dit zijn onze favorieten!
https://www.youtube.com/user/Rebec1972
https://www.youtube.com/user/haarinvlechten
https://www.youtube.com/user/robenderest
https://www.youtube.com/user/girlzhaircreations

Wat is jouw favoriete kapsel bij je dochter? Post een foto, ik ben benieuwd en altijd op zoek naar inspiratie!

meisjes kapsels, lange haren, blonde haren, haren invlechten

meisjes kapsels, lange haren, haren invlechten

meisjes kapsels, lange haren, haren invlechten

Meer meisjes beauty >>

Bekijk hier de leukste jongens kapsels >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

haaraccessoires meisjes, haaraccessoires, meisjesknipjes, haar accessoires voor meisjes, haarspeldjes meisje

Time to sparkle!

Je houdt er van of je houdt er niet van. Grote kans dat je meisje er wel van houdt, mocht jij...
welke leeftijd make up, make up meisjes, make up kind

Vanaf welke leeftijd mag je dochter make-up op?

“Make-up, geef mij je make-up. Nu wil ik ook eens zien, hoe ik er later uit zal zien” Als kind...
quapi zomercollectie, quapi girls, quapi jumpsuit, jumpsuit voor meisjes

BFF Twinning, 2x zo veel lol

Wat een leuke foto’s hebben wij van jullie ontvangen. En natuurlijk zijn de BFF foto’s nog steeds welkom. Super leuk...