Nieuw: Lizzy de Vlinder kinderboeken + WINACTIE

2 april 2021

Wij mochten voor Odiles Giftshop twee kinderboeken van Lizzy de Vlinder lezen. Het zijn educatieve kinderboekjes voor kinderen van 0 tot 6 jaar. En weet je wat het leukste is? Het is geschreven door Odile zelf! De eigenaresse van Odiles Giftshop.

GA HIER DIRECT NAAR DE BOEKJES

Lizzy de Vlinder kinderboeken en Lizzy de Vlinder knuffel

Het pakketje zat onwijs leuk ingepakt, een echt cadeautje. Alessia werd er al enthousiast van voordat het open was. Eenmaal open was het meteen dolle pret, want er zaten twee Lizzy de Vlinder kinderboeken in én een knuffel van Lizzy de Vlinder! En die gaat tot op heden iedere avond mee naar bed.

Lizzy de Vlinder kinderboeken, Lizzy de Vlinder boekjes, Lizzy de Vlinder knuffel, odiles giftshop

Wat een leuke boekjes!

Dan lekker samen lezen

Uiteraard moesten de boekjes meteen doorgebladerd worden. Eerst natuurlijk zelf, want tegenwoordig moet alles zelf ;). De plaatjes kijken alleen al was erg leuk. Odile heeft gebruik gemaakt van felle kleuren en simpele duidelijke afbeeldingen. Niet teveel maar ook zeker niet te weinig. Al Lizzy’s vriendjes zijn herkenbare dieren zoals een eekhoorn, lieveheersbeestje en bijvoorbeeld een bij. 

Lizzy de Vlinder kinderboeken, Lizzy de Vlinder boekjes, Lizzy de Vlinder knuffel, odiles giftshop

Lizzy en de egel

In bed hebben wij het boekje Lizzy en de egel gelezen. Wat me opvalt aan beide verhalen is dat je ze echt wat leert over de natuur.  Het boekje van de egel gaat bijvoorbeeld over de herfst, dat de blaadjes van de bomen vallen maar ook de hazelnoten, beukennootjes en kastanjes. Vanuit Lizzy komt er een waarom vraag, iets wat vooral voor peuters erg herkenbaar is in een bepaalde fase, en die waarom vraag wordt ook duidelijk beantwoord.

samen lezen, voorlezen, jonge ouders, kinderboekjes

Lizzy en de baby

In het boekje Lizzy en de baby krijgt een vriendje van Lizzy een broertje of zusje. Ook iets wat voor een peuter erg herkenbaar kan zijn wanneer de moeder in verwachting is. In het verhaal is Gijs een lieveheersbeestje en degene die een broertje of zusje krijgt. Je kindje leert over de eitjes op een tak. En ik moet je eerlijk bekennen, ik wist niet eens dat lieveheersbeestjes op die manier larven kregen hihi.

Lizzy de Vlinder kinderboeken, Lizzy de Vlinder boekjes, Lizzy de Vlinder knuffel, odiles giftshop, lizzy en de egel

Kindvriendelijke boekjes en zeer informatief

Er wordt op een hele eenvoudige manier onwijs veel informatie verschaft in het boekje. En toch blijft het kindvriendelijk en lekker lopen.

Het verhaal is niet te lang. Het lettertype is overzichtelijk en groot, iets wat het makkelijker maakt om je kindje het boekje straks zelf te laten lezen. Ook dan is dit verhaal nog super leuk en interessant.

In het begin moest ik wel even wennen aan het ontbreken van de leestekens wanneer de dieren praten. Je bent gewend aan de aanhalingstekens vooraf zoals vaak in boeken gebeurd, echter went dit wel.

Conclusie

De Lizzy de Vlinder kinderboeken van Odile lezen lekker weg. En wat het extra leuk maakt is dat ze Lizzy in real life erbij kunnen pakken. Zo wordt de personage uit het boekje een echt begrip. De knuffel heeft een CE merk en is daardoor 100% veilig en is wasbaar!

Alessia was echt beide verhalen tot het einde geboeid en ik ben ervan overtuigd dat ze hier wat van opsteekt iedere keer wanneer we het lezen. De boekjes hebben een super leuke prijs waardoor ze ook leuk zijn om cadeau te geven, dit geldt tevens voor Lizzy.

Dus zoek je nog een leuk kraamcadeau of een verjaardagscadeau? Denk dan even aan Odile’s giftshop.

Lizzy de Vlinder kinderboeken, Lizzy de Vlinder boekjes, Lizzy de Vlinder knuffel, odiles giftshop, vlinder knuffel

WIN een Lizzy de Vlinder prijzenpakket

Zijn jij en jouw kindje ook gek op leuke kinderboekjes? Lucky You! Doe mee met onze winactie en maak kans op een Lizzy de Vlinder prijzenpakket van Odiles Giftshop.

Wat moet je hiervoor doen? Laat ons weten welke boekjes jij zou willen ontvangen (KIJK HIER). Doe mee met de winacties op Girlslabel Facebook en Girlslabel Instagram. En je weet; doe overal mee om meer kans te maken.  De naam van de gelukkige winnaar staan binnenkort hier op Girslabel. Good Luck!

Lizzy de Vlinder kinderboeken, Lizzy de Vlinder boekjes, Lizzy de Vlinder knuffel, odiles giftshop
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

meisjeskleding, kinderkleding, favoriete meisjesmerken, meisjeskledingmerk, meisjesmerk, girlslabel, meisjes kledingmerk

De leukste leesboeken voor meiden volgens Fay, Jez en Vie

De kinderboekenweek is weer begonnen dus er word extra tijd besteed aan het (voor)lezen van kinderen. Dat lezen belangrijk is...
tiktok hack kinderboek

Boekreview – De TikTok Hack

Wat zou jij doen als jouw TikTok-account wordt gehackt? Een superspannend en grappig avontuur voor echte TikTok-fans! Een avontuurlijk verhaal...
adventskalenders, de gruffalo, de gruffalo adventskalender, Kinder adventskalender, uitgeverij lemniscaat

Aftellen naar de feestdagen met deze bijzondere adventskalender

Sinterklaas en Kerstmis, de tijd waarin iedereen in de ban is van kadootjes geven en krijgen. Voor de kleinere kids...