Lego vs. Playmobil of toch allebei?

9 november 2020

Als we in een speelgoedwinkel gaat Robyn steevast voor de wand met Lego en Playmobil staan. Kijken welke sets er nieuw zijn, welke ze graag zou willen en welke sets ze kent van het spelen bij vriendinnen. Natuurlijk zijn de mega grote en super dure sets het allermooiste. Maar gelukkig zijn er ook betaalbare sets waar ze blij van wordt. Tip: bekijk deze Playmobil aanbiedingen maar eens!

Lego Friends voor meisjes

Robyn is dol op Lego Friends. Ze kan het gelukkig zelf in elkaar zetten, dus geef haar een leuke set, een instructieboekje en ze is er een hele tijd zoet mee. Ze heeft inmiddels genoeg om een heel dorp met kinderopvang, pizzeria en kermis te bouwen en dat maakt het natuurlijk wel leuk. Regelmatig krijgt ze een nieuwe set, zodat ze het steeds verder uit kan breiden. Als het allemaal eenmaal staat, speelt ze er vaak met haar vriendinnen mee.

Het leuke van Lego Friends is dat het niet allemaal recht toe, recht aan Lego blokjes zijn, maar dat je echt overal verschillende accessoires bij hebt. Van ieniemienie cupcakes en een klein fototoestelletje tot dieren en tickets voor de kermisattracties.

Daarnaast is het grote pluspunt hier dat papa het zelf ontzettend leuk vindt om iets te bouwen. Dus regelmatig sorteert hij de bakken Lego weer, zodat ze weer iets terug kunnen vinden en gemakkelijker iets nieuws kunnen bouwen en helpt hij met het opbouwen van een nieuw dorp.

lego vs playmobil

Tijdloos plezier met Playmobil

Naast Lego is Robyn ook fan van Playmobil en ik geef ze groot gelijk. De sets zien er echt geweldig uit. Met name de ‘Family Fun’ lijnt vindt Robyn geweldig. Allemaal vrolijke, kleurrijke sets in een soort vakantie setting. Lekker op vakantie of kamperen ofzo, dus daar kun je natuurlijk hartstikke leuke verhalen mee bedenken.

En ik merk dat ook de vriendinnetjes die hier spelen altijd graag met Playmobil spelen.

Om niet de hele kamer vol kleine dingetjes te hebben liggen hebben we het nooit tegelijkertijd uitgestald.

Nu zit Robyn in de Lego fase en is de Playmobil opgeborgen. En binnenkort wisselen we het weer om. En zo raakt ze niet snel uitgekeken op het speelgoed.

En stiekem ben ik wel blij dat ze nog heerlijk met Lego en Playmobil spelen, ze worden toch al zo snel groot. Ik hoor liever allerlei verzonnen verhalen voorbijkomen, dan dat ze alleen maar Tik Tok filmpjes willen maken.

Hoe zit dat bij jou. Lego vs playmobil... waar speelt jouw dochter het liefst mee? Met Lego of met Playmobil?

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

HOUTEN POPPENHUIZEN, POPPENHUIZEN, POPPENHUIS

De mooiste poppenhuizen en bijbehorend speelgoed

Mijn dochter beleeft iedere dag nieuwe avonturen met haar poppen in het grote poppenhuis. We wensen alle meisjes ook een prachtig huis...
20240118_165436

Review – VTech Kidilove Magisch Hart

Wow! Wij kregen weer zo iets geweldigs van VTech voor de meisjes. Het VTech Kidilove Magisch Hart. Een speelgoedje wat...
LEGO43086

Waarom de LEGO Titanic niet in je collectie mag ontbreken

LEGO heeft zich altijd onderscheiden als een tijdloos en universeel geliefd speelgoed. Met sets als de LEGO Titanic, spreekt het...