Een eigen tablet… Welk kind wil dit nu niet?

19 november 2021

Op de vraag of wij een Kurio tablet wilde testen kwam van Amber uiteraard een volmondig: ‘JA’! Ze heeft namelijk geen eigen tablet. Ze is niet ‘tablet-vreemd’, want we hebben de nodige apparatuur in huis, maar een eigen ‘kindertablet’ dat is natuurlijk geweldig. Kinderen zijn steeds jonger wanneer ze voor het eerst een tablet in handen krijgen en met een kinder tablet leer je je kind spelenderwijs hiermee omgaan.

Een eigen kinder tablet

De kinder tablet die we ontvingen is de Kurio Tab Lite 2. Een 7” tablet met een mooie turquoise beschermhoes (in meerdere kleuren verkrijgbaar). Handig en onmisbaar die bumper, want waar kinderen spelen zit een ongelukje in een klein hoekje, leert de ervaring. De Kurio Tab Lite 2 is kindvriendelijk en veilig, want je kunt hem als ouder helemaal naar wens instellen, zodat je zelf het tabletgebruik van je kind bepaalt.

Amber is heel blij met haar nieuwe tablet

Veilige omgeving

Door het Kurio Genius™-internetfiltersysteem kunnen je kinderen in een veilige omgeving online video’s kijken, spelletjes spelen en zo spelenderwijs leren. Vind jij dat bepaalde apps niet mogen worden gebruikt? Dan kun je dit via ‘ouderlijk toezicht’ bepalen. En als de hoeveelheid schermtijd uit de hand dreigt te lopen, dan kun je een tijdslimiet instellen. Of kinderen daar echt blij van worden is de vraag, maar voor veel ouders is dit toch wel een fijn gevoel.

kurio tab lite 2, kurio tablet review, kinder tablet, games tablet

Met een heleboel leuke spelletjes om te spelen.

Populaire apps en games speciaal voor kinderen

De Kurio Tab Lite 2 is standaard uitgerust met populaire apps en games die zijn afgestemd op de leeftijd van je kinderen. Denk aan (educatieve) spelletjes, e-books en handige apps. Zoals Listi, waarmee je kind online een verlanglijstje opstelt. In de Kidoz Store kunnen je kinderen nog veel meer apps downloaden en als ouder kun je daarnaast heel makkelijk allerlei apps uit de Google Play Store downloaden en installeren.

De kinder tablet beschikt over een opslagcapaciteit van 16 gb. Deze opslag biedt zo voldoende ruimte voor foto’s, video’s en natuurlijk spelletjes. Al kon ik het niet laten om er gelijk een micro sd-kaartje in te stoppen, want geheugen heb je nooit genoeg.

kurio tab lite 2, kurio tablet review.

Zo ziet het beeldscherm er uit. Mooi en overzichtelijk!

Enige voorbereiding door ouders kost tijd

Het gereed maken van de tablet voor gebruik is vrij eenvoudig, maar kost wel wat tijd, dus houd daar rekening mee als je hiermee aan de slag gaat. Voor ons was het de eerste kennismaking met een apparaat dat op Android draait. Mocht je hier al aan gewend zijn, dan loop je overal wellicht wat vlotter doorheen. Het gereed maken betekent onder andere dat je een account aan moet maken, zodat je als ouder de tablet kunt configureren, daarnaast staan er weliswaar voorgeïnstalleerde apps op, maar deze moeten wel nog stuk voor stuk gedownload worden en dit kan best even duren. Bij voorkeur doe je dit dus als de kids op bed liggen, zodat ze niet iedere 5 minuten komen vragen of ze de tablet al kunnen gebruiken.

Op dit moment is Amber de Kurio tablet nog volop aan het ontdekken, maar ik kan in ieder geval alvast concluderen dat YouTube kids een enorm succes is. Direct alle filmpjes waar ze interesse in heeft voor handen en het scherm van de tablet is helder en gedetailleerd genoeg om er goed op te kunnen kijken. Ook van de voorgeïnstalleerde spelletjes zijn er inmiddels verschillende uitgeprobeerd, op dit moment zijn Chicken Run en een app waar ze mee kan tekenen/verven favoriet.

kurio tablet, kinder tablet, kindertablet, kurio tab lite 2, kurio tab, kindercomputer, kinder iPad, kinder cadeau, duur cadeau sinterklaas , duur cadeau kerst

Is de Kurio Tab Lite 2 een aanrader?

Op deze vraag zeg ik volmondig: JA. Slechts 1 kleine kanttekening: waar we even aan moesten wennen is dat in vergelijking met een ‘gewone’ tablet de snelheid van schakelen tussen apps en het algemene reageren van de tablet wat minder snel is. Echter als dit voor een kind een eerste kennismaking is met een dergelijk apparaat, dan zal dit geen rol spelen. Het grote voordeel is dat je als ouder alle mogelijkheden hebt om de tablet dusdanig in te richten dat je kind op een veilige manier online kan gaan. Er kan niets mis gaan. Bovendien is de tablet in de kindermodus eenvoudig te bedienen waardoor zelfs hele jonge kinderen er al snel zelfstandig mee kunnen spelen. Succes verzekerd dus, want Kurio is niet voor niets al heel wat jaren het merk voor kindertablets.

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

adventskalender diy, adventskalender, aftellen kerst, kerst aftellen, kerst knutselen

Adventskalender DIY – Aftellen tot kerst

Als de blaadjes van de bomen beginnen te vallen, de dagen kouder en donkerder worden, begint het bij mij te...
duurzame kerst cadeautjes

Tips voor duurzame kerstcadeautjes

De winkelstraten zijn alweer mooi versierd met lichtjes en kerstbomen. Alles wijst erop dat de feestdagen weer voor de deur staan en...
feestkleding meisjes, Party time girls

PARTY TIME GIRLS

HO HO HO! De meest gezellige tijd van het jaar is aangebroken, de winter! De geur van verse dennenbomen, gezellige...