KONINGSDAG 2018 is een nationale feestdag op de verjaardag van Koning Willem-Alexander

24 april 2018

KONINGSDAG 2018 is een nationale feestdag op de verjaardag van Koning Willem-Alexander. En dat vieren we!! Deze dag staat in het teken van nationale saamhorigheid en wordt gevierd met een volksfeest met allerlei activiteiten en vrijmarkten. De koninklijke familie bezoekt op deze dag ook altijd een aantal plaatsen in het land en worden overal met open armen ontvangen. Het is een dag met blije enthousiaste mensen die graag een feestje vieren, het is immers een echte traditie! We hebben een aantal accessoires, tips en uitjes voor een dag vol vermaak en plezier! Fijne koningsdag!

koningsdag 2018De oorsprong van koningsdag ligt in 1948 toen koningin Juliana haar verjaardag wilde vieren met alle Nederlanders. Vrijwel iedereen in het hele Koninkrijk kreeg die dag vrij om deel te nemen aan allerlei festiviteiten. Het hele land kleurt tegenwoordig oranje op vrijmarkten, fietstochten en grote feesten in steden als Amsterdam en Eindhoven.

Dit jaar maakt Groningen zich met de regio op voor de komst van Koning Willem-Alexander. De voorbereidingen voor Koningsdag 2018 zijn in volle gang. Het wordt dit jaar weer een speciale dag met een gouden randje! Het officiële programma voor Koningsdag en wat er te doen is in Groningen vind je hier.

De leukste uittips voor Koningsdag 2018

  • Uiteraard is het een groot feest in Nederland, maar dit jaar speciaal in Groningen. Kijk hier voor alle activiteiten op Koningsdag in Groningen.
  • Het jaarlijkse Bredewegfestival in Amsterdam-Oost is uitermate geschikt voor families. Het festival staat bekend als bruisend straatfeest, met een vrijmarkt, circus, theatervoorstellingen en concerten.
  • Koningsdag op Katendrecht in Rotterdam. Theater Walhalla en Pacific Enterprises organiseren de Royal Rollerdisco op het Deliplein. Skaten, dansen, vrijmarkt, lekkere hapjes en drankjes, live muziek en leuke kinderactiviteiten.
  • Koningsdag Amersfoort. Voor jong en oud is er op de verjaardag van de Koning van alles te beleven. Live muziek, poppenkasten, oudhollandse spelletjes, een klimwand, kleedjesmarkten en meer. Ook op Koningsnacht zijn er leuke oranje-activiteiten.

Worden er ook leuke activiteiten voor Koningsdag bij jou in de buurt georganiseerd? Laat het weten in een reactie onderaan deze pagina!ster

koningsdag, koningsdag kroontjes

Ook van die mooie Koningsdag kroontjes maken? Bekijk onze Pinterest pagina

ster

Koningsdag limonade wikkels

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het Koningsdag! Op Koningsdag worden er vaak leuk vrijmarkten en rommelmarkten georganiseerd. Je kunt aan de slag als straatmuzikant of je verkoopt je ‘oude’ spulletjes… Maar weet je wat ook leuk is? Je eigen limonadekraampje! En bij zo’n “Oranje”-dag hoort natuurlijk oranje limonade.

Het printvel bevat een bordje, deze kan je mooi ophangen of op een tafeltje plakken. En mooie limonade labels voor aan rietjes, deze kan je uitknippen (het mooiste én het makkelijkste is het om een beetje wilt eromheen te knippen). Maak gleufjes ( doe dit met een scherp schaartje, vraag evt. wat hulp) en steek er een rietje doorheen. Maak lekkere aanmaaklimonade, een rietje erin… en fijne koningsdag!

ster

Kijk hier voor meer meisjes lifestyle inspiratie >>> 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kidsstock festival

Kidsstock, een echt festival voor de kids!

11 juni de tweede editie van Kidsstock plaatsvindt, hét kinder festival van Nederland. De Kralingse Plas in Rotterdam is het decor...
koningsdag inspo

Koningsdag feest inspo… Oranje it is!

Ben jij al helemaal klaar om Koningsdag te vieren. Heb je je outfit al compleet en ook je accessoires erbij...
koningsdag knutsels

De leukste knutsels voor Koningsdag

Koningsdag komt eraan… Dat betekent dat er weer flink gefeest gaat worden in de dorpen en steden van Nederland. Knutselen,...