Een slaapfeestje in stijl!

11 november 2017

Een slaapfeestje houden is het liefste wat de meiden hier doen. Gezellig samen met vriendinnetjes, buurmeisjes en zusjes de hele avond kletsen, giechelen, lekker eten, spelletjes doen, films kijken en natuurlijk slapen. Voor de kinderen is een slaapfeestje leuk en gezellig. Voor de ouders kan het soms wel erg druk zijn, maar een goede voorbereiding is het halve werk.

Slaapfeestje

Wanneer we een slaapfeestje geven dan doen we dat natuurlijk ook goed. Van uitnodigingen en feestversiering tot het beddengoed met bijpassende pyjama’s, alles geheel op elkaar afgestemd en helemaal in stijl. Het liefst niet te druk, maar juist met ton-sur-ton kleuren voor een rustige sfeer in huis.

Bijpassende nachtkleding

We hebben hiervoor gekozen voor de prachtige pyjama’s en nachthemden uit de Koeka nachtkleding collectieDeze zachte nachtkleding voor kinderen is gemaakt van warme melange cotton en is herkenbaar aan de kleine opdruk op de borst van een gewei.

De meisjes hier dragen het liefst een nachthemd, want dat is net zo leuk als een jurkje. Maar in de echt koude wintermaanden gaat de voorkeur toch uit naar een pyjama. En dan het liefst eentje met lange mouwen en een lange broek, want dit zorgt ervoor dat je kindje het ’s nachts niet snel koud krijgt. Perfect voor een slaapfeestje en hierin zullen de kindjes heerlijk wegdromen.

Voorbereiding slaapfeestje

  • Als slaapfeestje uitnodiging print je een slaapmasker of geef iedere gast een klein knuffeltje met een lief kaartje er aan. Een kussensloop met hierop de uitnodiging geschreven met watervaste stift is ook een leuk idee. Mooi lint eromheen en klaar is de originele uitnodiging.
  • Zorg dat je al genoeg matrassen of slaapmatjes in de woonkamer klaar hebt liggen. Leg ook alvast het beddengoed van je dochter klaar, zodat de rest zo kan aanschuiven.
  • Zorg voor voldoende kussens. Dat slaapt lekker en is ook fijn om heerlijk tegenaan te leunen tijdens het kletsen en kijken naar een film. Wanneer je niet genoeg kussens hebt, vraag je of iedereen haar eigen kussen meebrengt.
  • Om het feestje in stijl te houden kun je vragen of ieder meisje een roze pyjama of nachthemd wil meebrengen.
  • Kies van te voren alvast een paar mooie films en verschillende spelletjes uit en leg deze klaar.
  • Zorg dat er voldoende lekkers te eten en te drinken is. Bak samen met je dochter cupcakes, versier de randen van de drinkglazen en zet kannen met limonade klaar. Natuurlijk mogen chips en popcorn niet ontbreken!
  • Vergeet het ontbijtje voor de volgende ochtend niet!
  • Slaap lekker 😉

Natuurlijk hoef je voor een slaapfeestje niet perse jarig te zijn. Het is ook leuk om samen met de kinderen een slaapfeestje te houden. Iedereen pyjama’s aan, matrassen en beddengoed naar beneden en heerlijk films kijken. Succes gegarandeerd!

Meer leuke meisjesfeest inspiratie tips vind je hier >>>

koeka-kinderkleding

koeka-kinderkleding

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

101 perfecte meisjes kinderfeestje organiseren

Je dochter is jarig, dus dat moet zeker gevierd worden! Dit doe je natuurlijk met een bijpassend kinderfeestje. Het perfecte...
picknick kinderfeest meisje

Kinderfeest; een avontuurlijke picknick

Het is wat met die kinderfeestjes tegenwoordig. De een viert het nog uitbundiger dan de ander. Hoe vier je het? Met...
P3301673

Super handig: kant en klare knutselpakketten van Glitterbaas

Voor alle ouders van meisjes die van glitter en knutselen houden, lees vooral even verder. Knutselen is natuurlijk altijd leuk,...