Trakteren is een feestje

20 maart 2016

De verjaardagen van onze dochters komen al snel in zicht en daarmee ook de voorbereidingen om een gezellig feestje met bijbehorende cadeautjes en lekkernijen te bedenken. Daar horen uiteraard ook heerlijke kindertraktaties bij om op school en bij de peuterspeelzaal te mogen trakteren. Dat betekent brainstormen! Want met een hobby cateraar als mama, kan je (vrees ik) niet aankomen met een heerlijk gezond appeltje in een mandje, waar overigens niks mis mee is, en ze hier (liefst met een snufje kaneel en suiker) nog steeds heel erg blij van worden.

Hmm…toch blijft het een uitdaging voor mij om iets simpels om te toveren naar een gezellige, smaakvolle en vooral kindvriendelijke kindertraktatie. Iets waar kindjes blij van worden het op te mogen eten en ik natuurlijk om het te maken. :−)

appeltje, traktatie, girlslabel  ijshoorn, fruit, girlslabel

De leukste kindertraktaties

De denktank gaat lopen en natuurlijk maak ook ik gebruik van de nodige sites boordevol leuke en creatieve ideeën. Van gezonde low budget snacks tot de meest ongezonde high budget suikerbommen. Ik ben zelf een enorme fan van die ongezonde suikerbommen maar dat kan ik de kinderen en de moeders van school niet aan doen. Het is juist de bedoeling zo gezond mogelijk voor de dag te komen. Dat maakt het zoeken naar iets leuks misschien wel weer een klein stukje makkelijker. Ik zoek ook iets om samen met de meiden te kunnen maken want zo pedagogisch verantwoord als ik ben (lees: probeer op z´n tijd!) is het natuurlijk helemaal leuk dat de meiden ook een aandeel in onze eigen productie mogen leveren.

Ik heb heerlijke gesnuffeld tussen al die geweldige inspiratie sites! Bij Hieppp shop je de mooiste en kleurrijkste wikkels, bekertjes, rietjes, partyslingers etc. om er een geslaagd feest van te maken voor je little girl. Ik ben er helemaal uit en heb voor beide meiden wat gevonden! We gaan er samen wat moois en lekkers van maken. Mocht je zelf ook een klein beetje inspiratie nodig hebben neem dan een kijkje op Pinterest.com voor de leukste ideeën, succes verzekerd!

Voor meer feest en traktatie tips kijk hier >>

traktatie, meisjes, girlslabel

traktatietips, gezonde traktaties, gezonde kindertraktaties

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

P3301673

Super handig: kant en klare knutselpakketten van Glitterbaas

Voor alle ouders van meisjes die van glitter en knutselen houden, lees vooral even verder. Knutselen is natuurlijk altijd leuk,...
feestkleding meisjes, Party time girls

PARTY TIME GIRLS

HO HO HO! De meest gezellige tijd van het jaar is aangebroken, de winter! De geur van verse dennenbomen, gezellige...
Corona proof kinderfeestjes

Let’s party! Corona proof kinderfeestjes

Wat een gedoe al die Corona regels en de lockdown. En nu is mijn dochter binnenkort ook nog jarig. Hoe...