Wees bewust van de gevolgen van beeldschermen op de gezondheid van kinderogen!

28 augustus 2021

Het aantal kinderen dat aan de bril moet stijgt enorm maar weinig mensen weten waarom?  Jongere generaties worden steeds vaker bijziend, de invloed en gevolgen van schermpjes is enorm. Kinderbrillen merk Junior & Junior werkt samen met het Oogfonds die zich al sinds 1947 inzet voor een zichtbaar betere toekomst voor Nederland.

Schermtijd is nog nooit zo hoog geweest

De gemiddelde schermtijd voor kinderen is nog nooit zo hoog geweest. Kinderen en hun “screens” zijn onafscheidelijk. En al dat lezen, scrollen en gamen op een device kan schadelijk zijn voor hun zicht.

kinderbrillen, kinderbrillen online bestellen, junior & junior, junior brillen, kinderbril, leuke bril voor kind

De invloed van teveel dichtbij kijken

Er is te weinig kennis bij ouders & bij leraren over de invloed van teveel dichtbij kijken. Kinderen spelen te weinig buiten! Het feit dat in China 95% van de kinderen een bril heeft is een zorgwekkend voorland.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de leefregel 20-20-2 helpt om kinderogen te beschermen. Het staat voor: * 20 minuten focus * 20 seconden wegkijken * 2 uur per dag naar buiten

Back-to-School

Junior & Junior start haar campagne tijdens Back-to-School in september en gaat, naast gebruik van alle social kanalen, actief scholen informeren met korte & frisse DM die zo doorgestuurd kan worden naar ouders. Goede timing want leren start namelijk met goed zicht!

kinderbrillen, kinderbrillen online bestellen, junior & junior, junior brillen, kinderbril, leuke bril voor meisje, meisjesbrillen

Kinderbrillen online bestellen

De hele collectie kinderbrillen is online te bestellen: op de website staan tips voor de juiste maat en glazen, en voor het bijstellen van het montuur. Oogmetingen en controles worden bij kinderen tot 12 jaar altijd gedaan door een orthoptist of optometrist, niet door een opticien. Een winkelbezoek is dus sowieso overbodig. Met de Try Me Box van Junior & Junior pas je, tegen verzendkosten, gratis een selectie van vier brillen gewoon thuis. Eenmaal een favoriet model gekozen, maakt Junior & Junior de bril op maat en stuurt hem op.

Over Junior & Junior

Jasmine Bongaerts bedacht het idee voor Junior & Junior in 2019. Samen met Marieke Kolleman, die als kind ook een bril droeg en het gevoel herkende, startte ze het merk in 2020. Tijdens de eerste Covid-lockdown werd een investeerder aangetrokken die ook volledig gelooft in de nieuwe thuis-pasmogelijkheid en vraag naar sterke, stijlvolle, betaalbare kinderbrillen. Met de lancering zet het jonge bedrijf in op totale vernieuwing in de huidige, ouderwetse kinderbrillen-markt. Een Junior & Junior bril met dunne kwaliteitsglazen op sterkte is al vanaf 160 euro binnen vijf tot zeven dagen thuis verkrijgbaar via www.juniorandjunior.com.

kinderbrillen, kinderbrillen online bestellen, junior & junior, junior brillen, kinderbril, leuke bril voor kind

Beeld: Alek Bruesing

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

6 redenen om bij je volgende abonnement voor Sim Only te kiezen

6 redenen om bij je volgende abonnement voor Sim Only te kiezen

Zo ongeveer eens in de twee jaar – of misschien wel elk jaar – kom je weer voor een keuze...
mobiele telefoon. mobiele telefoon, wanneer geef je je dochter een eigen mobiele telefoon, wanneer krijgt je kind een telefoon

Wanneer geef je je dochter voor het eerst een eigen mobiele telefoon?

Tegenwoordig is de mobiele telefoon niet meer weg te denken uit de maatschappij. Het is haast niet meer voor te...
zomerdekbed, Slechter slapen door blauw licht, blauw licht van schermen is slecht voor kinderen, blauw licht

Slechter slapen door blauw licht

Jongeren die vlak voor bedtijd op hun telefoon of ander scherm kijken, slapen korter en slechter. Dat blijkt uit een...