Kinderbijslag – Give me that money

3 oktober 2022

Joehoeee , het is weer oktober, dat betekent; kinderbijslag! Maar wat koop je nu eigenlijk hiervan? Waar geef je het aan uit? Of zet je het op de spaarrekening van je kind? Zoveel opties, maar voor welke kies je? & waar is de kinderbijslag nou eigenlijk voor bedoeld?

Lees ook; Kinderbijslag, het is nu tijd om te shoppen!

kinderbijslag

Hoe geef ik het uit?

De vraag die ik mezelf soms echt afvraag is; Hoe geef ik het uit? En die vraag kan ik vaak beantwoorden met goed! Ik kom eigenlijk altijd met een gehele wintergarderobe thuis, ik besteed dus echt de kinderbijslag aan de meiden en wij hebben de keuze gemaakt om hier de kleding van te halen. Maar soms zetten wij het ook gewoon op de spaarrekeningen van de kids, want ook ik ben een moeder die vaak al alles heeft gekocht voor de kinderbijslag komt.

Het is natuurlijk aan iedere ouder hoe hij/zij het willen besteden. Ik kan mezelf namelijk goed voorstellen als gezinnen het minder hebben dat ze het gebruiken voor boodschappen of er andere dingen van betalen en dus ervoor kiezen om het uit te geven aan hun “eerste levensbehoefte”. Maar ook zullen er gezinnen zijn die het wellicht uitgeven aan de “verzorging” van hun kind, zoals luiers, voeding en shampoo.

Wintercollecties

Meestal komen de collecties ruim voor de kinderbijslag uit en kies ik vaak 2 setjes uit die ik wil hebben voor mijn meisjes en ik stel gewoon een limit in wat ik eraan uit wil geven, en soms kom ik er overheen. Nu moet ik zeggen dat ik voor Maé het een en ander al gekocht heb en niet eens voor ons Vie, hier wacht nu ik nu bewust mee omdat ik niet weet welke maat ik voor haar nodig ga hebben qua kleding. En wat je natuurlijk ook kan doen is de collectie van vorig jaar kopen. Want vaak zitten daar ook mega leuke sale gelukjes in!

Maar als ik voor mezelf in moet zeggen waar ik de kinderbijslag aanbesteed is het vaak aan kleding, zo vind ik een goede winterjas en goede winterschoenen ontzettend belangrijk! Hier bezuinig ik zelden op. Ondanks dat ze straks naar school gaat. Ze heeft goede laarsjes nodig en een goede dikke jas. De winters zijn hier dan niet meer zo koud maar toch. Zelf kies ik er vaak voor om een basis lijstje te maken met de spulletjes die ze echt nodig heeft, zoals ondergoed en sokken. Maar ook qua kleding maak ik lijstjes wat ze nodig heeft. Voor ik dus ga winkelen, passen we eerste de kleding die ze heeft hangen en kan ik zien wat ze nog aan kan. Zo koop ik wat ze nodig heeft en tuurlijk zit er soms ook wat extra’s bij..

Shopping tips!

Hier enkele tips waar ik zelf oplet of toepas.

  1. Pas eerst alle kleding die ze hebben hangen voor je gaat shoppen, ik koop zelf altijd een maatje ruimer zodat ze het lang door kunnen dragen en zelf hou ik ook ervan dat het niet “net aan zit”.
  2. Koop een winterjas in de sale. Vaak gaan ze natuurlijk begin het jaar in de sale en soms kun je dan best een jas score in een maat groter voor aankomende winter.
  3. Shop online! Vaak kun je daar leuke sale gelukjes vinden van de vorige collecties en kun je meer kopen voor minder.
  4. Toch shoppen in de nieuwe collectie? Selecteer 1 of 2 setjes die graag wilt hebben van deze wintercollectie, en hou een limit in je hoofd zodat je wel budget over houdt voor andere dingen.
  5. Maak een basis lijstje met items die de kids op dat moment echt nodig hebben.
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-2

Zorgeloos afscheid nemen: overweeg een uitvaartverzekering

Wanneer iemand komt te overlijden, zal er een uitvaart volgen. Het regelen van een uitvaart kan zowel emotioneel als praktisch...
kinderbijslag

De kinderbijslag komt eraan!

Nog een paar nachtjes slapen en dan komt de kinderbijslag weer op je rekening gestort. Dat is altijd een fijn...
sparen deposito spaarrekening

Sparen voor de toekomst van je kinderen; Doe jij het?

Tijdens de zwangerschap van onze eerste dochter hebben wij besloten dat we voor de toekomst willen sparen voor onze kinderen....