Kleine Juffenkamer

11 oktober 2014

Herken je dit; “Mam, zullen we schooltje spelen?” Kinderen kopiëren graag het gedrag van de meesters en juffen op school. Heerlijk om te horen!

Wat is er dan leuker om een nostalgische Meesters en Juffenkamer te creëren, in hun eigen huis. We gaan terug in onze schooltijd en vonden het prachtige behang van Studio Ditte. Herken je ze nog? De prachtige poëzie album plaatjes die we verzamelden in ons poëzie album. Wat een te gek uitgangspunt voor deze vintage kamer.

Een schoolbord mag natuurlijk niet ontbreken in deze klas. We hebben er voor gekozen om een muur te schilderen met krijtverf. Krijtverf is tegenwoordig te verkrijgen in diverse kleuren, maar wij hebben in deze kamer gekozen voor de zwarte kleur die vroeger ook gebruikt werd in de klas. Zo creëren we direct een nostaligische sfeer. Met deze muur geef je ze uren speelplezier en is meteen handig om straks de rekensommen op te oefenen. Wil je liever niet een gehele muur met krijtverf beschilderen,  kies dan voor een wandpaneel met krijtverf. Deze kun je dan ook makkelijk verplaatsen binnen de kamer.

Aan de muur hebben we een prachtige oude landkaart poster gevonden die we ophangen boven het metalen retro bureautje. Ziet er indrukwekkend uit en is in de toekomst nog leerzaam ook. Ken jij alle provincies en weet jij de hoofdsteden nog te liggen?

kinderkamers, meisjeskamer voorbeelden, Juffenkamer, meisjeskamer, meisjeskamer inspiratie, kinderkamer styling, inspiratie kinderkamers

Het retro bureautje met kinderstoel  is er in een prachtige blauwe kleur. De herinneringen aan de school van toen we klein waren, komen zo weer terug.
Een bureaulamp in dezelfde nostalgische vorm en sfeer maakt het helemaal af. Om alle prachtige vondsten en aantekeningen te bewaren hebben we aan de muur een pegboard opgehangen.

1e7aac1dd1ded042963f07eebe77749d
foto: pinterest

Als decoratie kiezen we voor een echte ABC poster in de zwarte kleur. Mooi en overzichtelijk. Je kan deze gewoon op de muur plakken met masking tape of in een mooie houten lijst inlijsten zodat het een schilderij wordt.

Om je schooltas in op te bergen of om gewoon wat spullen te verstoppen zijn de lockerkasten ideaal. De kastjes zijn gemaakt van hout en zijn voorzien van een metalen greep. Deze locker kasten in een prachtig licht mint/ groene kleur hebben de uitstraling van onze schooltijd, maar passen helemaal in het kleurenpalet van deze Kleine Juffenkamer.

Tip:
Om de vintage stijl verder door te voeren in de accessoires kun je op zoek gaan naar de volgende artikelen; een houten telraam en een leesplankje van Aap, Noot, Mies. We hebben deze o.a. gevonden op Marktplaats.

Kleurinspiratie:

Naast een muur van krijtverf en een Poezie behang van Studio Ditte dat ook een druk patroon heeft, hebben wij ervoor gekozen om diverse lichtere blauw tinten toe te passen in deze kinderkamer, zoals Flexa Subtle Aqua, Flexa Delicate en Flexa Gentle Aqua.

—————-Flexa Gentle Aqua   Flexa Delicate Aqua  Flexa Aqua

ster

juffenkamer, meisjeskamer

foto: pinterest

ster

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

b3dc7669cc13adb5c0f90579437f13d3

Meisjeskamer inspiratie

Op zoek naar leuke bedden voor de nieuwe slaapkamer van je dochter? Heerlijk slapen in een nieuw kinderbed. Hier kunnen...
image-1

Met deze 5 tips geef je een unieke sfeer aan de kinderkamer

Ben jij altijd bezig met inrichten en ben je dol op het verzamelen van unieke items voor je interieur, dan...
image-2

Eigen werkplekje voor je dochter: investeer in deze zaken

Er komt een moment dat je dochter behoefte krijgt aan een eigen plekje rustig te kunnen werken voor school. Op...