Hoe zorg je voor me-time?

9 januari 2018

Met twee dochters van 5 en 7 jaar oud en een eigen zaak kom ik soms niet meer aan mezelf toe. Me-time? Wat is dat ook al weer? En hoe zorg je voor me-time? Volgens mij heeft het – in ieder geval bij mij – te maken met twee dingen: niet te perfectionistisch zijn en prioriteiten stellen.

Even een mama momentje >> 

Helaas ben ik perfectionist. Ik heb altijd hele lijstjes in mijn hoofd van wat ik nog moet doen. Dat kan variëren van schoonmaken en de was doen tot het foto album van de zomervakantie afmaken. En ik wil alles en ik wil het goed. En dat kan uiteraard niet.

Inmiddels heb ik wel een beetje geleerd om dingen los te laten of maar gewoon te laten gaan. En probeer ik waar mogelijk dingen uit te besteden zodat er meer tijd is voor quality time. Zo hebben we een schoonmaakster. Ze komt één keer per week en daar ben ik zo blij mee! De was en strijken doe ik zelf en natuurlijk pak ik door de week ook de stofzuiger of dweil een keer, maar de basis is gewoon lekker schoon. Ook laat ik de wekelijkse boodschappen bezorgen en komt de bakker aan huis. Dat scheelt tijd, zeker als je met twee kinderen boodschappen moet doen. Met hen doe ik de kleine boodschappen tussendoor, vooral de verse dingen zoals groente en fruit.

Hoe zorg je voor me-time?

Maar hoe zorg je dan toch voor genoeg me-time? Sinds een paar maanden sport ik één à twee keer per week met een vriendin. Vaste dagen en vaste groepslessen in de sportschool. Op die momenten is manlief thuis of een oppas. Heerlijk om je even lekker uit te leven en calorieën te verbranden. Daarnaast is afspreken met vriendinnen en een hapje eten echt even tijd voor mezelf. Even uit de waan van de dag met werk-school-gezin. Maar ook vind ik het heerlijk om me soms even lekker terug te trekken op de badkamer. Bad gevuld, badolie erin, tijdschrift erbij en even genieten en lekker tutten in de badkamer. Als ik het zo op schrijf is er best genoeg me-time. Je moet er alleen soms wel even bewust tijd voor maken.

De komende zes weken is het in ons bedrijf een gekkenhuis. De drukste weken van het jaar staan voor de deur. Ons sociale leven staat even on hold. Toch ga ik proberen om één keer per week te blijven sporten en waar mogelijk thuis voor me-time te zorgen door een relax momentje ’s avonds op de bank of lekker te badderen. En daarna halen we de schade lekker in!

Hoe zorg je voor me-time? Heb jij tips? Leuk als je deze deelt met ons!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...
kinderkamer-babykamer

Dé kinderkamer trends van 2024

Verwacht je binnenkort een kleintje? Gefeliciteerd! Dan ben je misschien al bezig met het inrichten van de kinderkamer. Meubels, muurkleuren,...
meisjes-zomerkleding-nono

Pre spring collecties 2024! Are you ready?

Het is nog te koud voor blote benen onder dat te gekke nieuwe voorjaarsrokje, maar er is overal aan gedacht...