Kei toffe stenen… Happy Stones… heb jij ze al gevonden?

11 maart 2021

Hebben jullie al van de nieuwe rage gehoord? Misschien zelfs al gevonden? Keitoffe stenen… Happy Stones… 

Kei tof – stenen beschilderen en wegleggen

In de coronacrisis zijn mensen op verschillende manieren creatief geworden en zo is ook Kei Tof ontstaan. Noortje vond een beschilderde steen, op weg van school naar huis. Op de achterkant stond het Facebooklogo en Kei tof. Ook stond er een postcode op. Ik ben naar de Facebookpagina van Kei Tof gegaan en daar stonden zoveel mooie stenen op. Geweldig. Ik heb ook een foto geplaatst van de gevonden steen, dit is uiteindelijk voor de maker natuurlijk geweldig, dan zien ze wie de steen gevonden heeft.

kei tof, kei toffe stenen, happy stoffen, stenen beschilderen

Wij werden enthousiast

Toen ik jarig was kreeg ik een leuk voorjaarsplantje en een beschilderde steen. Een vriendin bleek ze ook te maken en zij legde mij e.e.a. uit. Noortje, Noud en ik raakten enthousiast. Ik ben via click and collect stiften gaan bestellen en varnish. Dat laatste is belangrijk, want anders gaat je mooie kunstwerk er weer af als het regent.

kei tof, kei toffe stenen, happy stoffen, stenen beschilderen
kei tof voorbeelden, stenen beschilderen voorbeeld

Leuke vakantie activiteit

Het begon als een vakantie activiteit, elke dag een stukje:

  • Wandeling maken om gladde stenen te vinden
  • Achtergrondkleur maken
  • Tekening erop maken
  • Aflakken
  • Wandeling maken om ze weg te leggen

Elke dag deden we iets aan de Happy Stones. ’s Morgens bij het ontbijt wilden ze al beginnen. Natuurlijk zijn onze stenen door kinderhanden gemaakt, maar de bedoeling is om een glimlach op het gezicht van de vinder te krijgen. En ik denk dat dat wel lukt met de stenen die zij maken.

Tijdens het wegleggen van de stenen, vonden ze ook weer een steen. Ze waren zo blij !

Natuurlijk heb ik deze gemeld bij de Facebookgroep en ook deze keer liet de maker van zich horen.

Een speciale steen

Één steen, is een heel bijzondere steen. Tijdens het maken van onze Happy Stones, zei Noud: “Wat jammer dat opa Leo dit niet kan zien.” Waarop ik aangaf dat ik zeker wist dat hij op de 1 of andere manier met ons mee kon kijken… Toen ging Noortje de hond eventjes uitlaten, ze vond een happy stone. Er stond een prachtige vlinder op. Een vlinder, het symbool van opa Leo…

Natuurlijk heb ik ook deze steen gemeld op de Facebookpagina Kei Tof, de maker was blij dat hij door Noortje gevonden was. Ze had de steen daar net neergelegd en zei dat een steen nog nooit zo snel gevonden en gemeld was.

Wat als je een steen vindt?

Als je een steen gevonden hebt is het eigenlijk de bedoeling dat je op Facebook laat weten dat je hem gevonden hebt en daarna is het aan jou wat je ermee doet. Je mag hem houden, of je mag hem verder laten zwerven op een nieuwe plek. Wanneer de steen dan weer op een andere plek gevonden wordt en ook gemeld wordt, is het heel leuk om te zien waar jouw gemaakte steen naartoe reist.

Wij hopen dat wij ook nog foto’s gaan zien van onze gemaakte stenen. Inmiddels zijn er ook regionale facebookpagina’s aangemaakt. Het is niet de bedoeling dat er losse onderdelen op de stenen geplakt worden om de stenen te verfraaien, denk aan oogjes. Deze kunnen losraken.

Verslavend

Als je eenmaal begint…. Dan werkt het erg verslavend. Wij hebben inmiddels van alles gemaakt: stippen patronen, bloemen, hartjes, unicorn, regenboog, vogels op een tak…. Wij hopen dat onze Happy Stones een glimlach geven op iemands gezicht….

kei tof, kei toffe stenen, happy stoffen, stenen beschilderen

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kei tof

KEI TOF

Voor een poosje terug ging heel Nederland massaal op zoek naar beren, de welbekende berenjacht! Het idee erachter was dat...
pasen vieren in corona tijd, paasjurk, lechic, kleding voor pasen

Alles is nu anders… ook Pasen

In deze bizarre tijden moeten we allemaal improviseren met werkelijk alles. Thuis werken, thuis lesgeven, niet meer spelen met vriendjes...