Happy Birthday

10 november 2013

We hadden afgelopen vrijdag het hele huis op de kop staan. En niet zo’n klein beetje, eerder zo op de kop dat de uitdrukking op de kop staan eigenlijk de lading niet dekt. We vierden Sophie haar verjaardagsfeestje.

Happy Birthday

Ze was in augustus al jarig maar ze wilde zo graag wachten totdat oma er bij kon zijn. En dat betekende dat ze tot afgelopen weekend moest wachten. Ze had nog een paar verjaardag wensen, of eerder eisen; thuis, de hele klas, BBQ aan, verkleed en ook nog zwemmen. Nou mijn creatieve mama geest moest dit lijstje even verwerken. Maar als je een beetje over het net surft kom je al snel op wat ideetjes en aangezien het afgelopen week Halloween was, was de wens van het verkleed komen een makkie en zou het een thema feest worden. Een ware Halloweenparty. Nu is het zo dat als je de oorsprong van Halloween opzoekt je je af kan vragen of dat nou wel zo goed te combineren valt met een verjaardagsfeestje maar voor het gemak denken we daar maar eventjes niet over na. Daar staan al die 6 en 7 jarige ook geen moment bij stil.

Meisjesfeestje

Zwemmen en een BBQen zijn niet een hele grote uitdaging hier in de Tropen. Het zwembad ligt al in de tuin en een BBQ voorbereiden is na een paar jaar wonen in de Cariben een soort tweede natuur geworden. Kennelijk straalde ik dat uit want mijn lieftallige echtgenoot kwam met het idee dat we dan aansluitend aan het kinderfeestje ook maar meteen de ouders een biertje en een BBQ hapje moesten aanbieden.

Tot zover……geen beren, of leguanen op de weg.

Maar dan nog die laatste eis van Sophie: de hele klas, tja, dat zijn 24 kinderen tussen de 6 en 8 jaar oud. Jongens en meisjes. En daar kwam het eerst echte SLIK moment! SLIK, dat zijn veel kids! SLIK, kunnen ze echt allemaal zwemmen? SLIK wat gaan we met zo’n formaat groep doen?

Drie uur lang hebben oma, papa, en ik gebufferd en ook Youp sprong er af en toe als geboren spelletjesleider tussen. Drie uur lang hebben we alle kids in de gaten gehouden. Drie uur lang hebben we lachende kids gezien. Het was een knalfuif maar oh wat waren wij blij toen het 7 uur werd, de ouders weer binnen kwamen lopen, de coolbox met bier open ging en de lucht van de sateetjes van de BBQ afkwam.

Volgend jaar…………….dat zien we volgend jaar wel weer! Happy Birthday Sophie!

Lees herkenbare blogs van meisjesmoeders >>

Bekijk de nieuwste meisjesmode >>

Meisjeskamer inspiratie >>

Meisjesfeest >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

picknick kinderfeest meisje

Kinderfeest; een avontuurlijke picknick

Het is wat met die kinderfeestjes tegenwoordig. De een viert het nog uitbundiger dan de ander. Hoe vier je het? Met...
communiefeest , lentefeest 

Plan samen met je dochter haar communie- of lentefeest 

Hoewel een communiefeest en een lentefeest elk een eigen insteek hebben, is het algemene doel hetzelfde: het feest markeert de...
feestkleding meisjes, Party time girls

PARTY TIME GIRLS

HO HO HO! De meest gezellige tijd van het jaar is aangebroken, de winter! De geur van verse dennenbomen, gezellige...