GoldieBlox: schot in de roos voor en door Mikki

10 november 2017

Er wordt vandaag een pakket bezorgd en nieuwsgierig als ze is, zit Mikki er bovenop als ik het pakket open maak. Het is een spel van GoldieBlox en Mikki (9 jaar) staat te popelen om het uit te proberen. Het spel heet ‘GoldieBlox and the Dunk Tank’ en ondanks de Engelse naam en teksten op de kleurige doos zit er netjes een Nederlandse handleiding bij.

GoldieBlox review

De handleiding wordt geïllustreerd door afbeeldingen waardoor het voor Mikki heel eenvoudig is om het spel zelfstandig in elkaar te zetten. Want, voordat je het spel kan spelen, dien je het eerst zelf op te bouwen. Het bestaat uit losse elementen die eenvoudig in elkaar geklikt kunnen worden. Alles ligt overzichtelijk in de doos en de afbeeldingen laten goed zien hoe het bouwwerk in elkaar past.

Mikki glundert bij het idee dat er water bij het spel aan te pas komt. Dat maakt het in haar ogen extra leuk.

Als het spel eenmaal in elkaar staat op tafel, is al snel duidelijk wat de bedoeling is. Je moet met een stuiterbal tegen de schijf aangooien, daardoor klapt de schijf met daarop de hond naar beneden en valt de hond in het water. De hond valt in een schaal water en hoe meer water er over de rand gaat hoe beter natuurlijk. Het duurde niet lang of het hele gezin stond in de rij om te gooien 😉 De afstand kun je zelf wat groter maken om het spel wat moeilijker te maken.

De doos geeft aan dat het spel bedoeld is voor kinderen van 4-9 jaar, maar ik denk dat oudere kinderen het ook leuk vinden, de jongere kinderen moeten misschien iets meer geholpen worden met bouwen, maar daarna wijst het zich vanzelf.

Het ziet er kleurrijk uit en gaat hier de komende tijd nog veel plezier opleveren. Het spel is een absolute aanrader voor de feestdagen, waarbij je ook nog allerlei variaties op het spel kunt bedenken.

Is jouw dochter ook net zo nieuwsgierig en wil ze zelf ontdekken en bouwen? Dit is dan echt een spel voor haar! De nieuwe spellen van  GoldieBlox koop je nu bij:

Bol.com

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

letter armband, letter armband zelf maken, letter armbandjes, totum armbandjes maken

Zelf letter armbandjes maken

Hopelijk wordt het snel wat lekkerder weer, maar voor nu vullen we de uurtjes binnen nog op met gezellige knutsel...
OI000010

Diamond Painting by Totum + WINACTIE

We knutselen nog even vrolijk verder op deze druilerige dagen van deze maand. Mijn meiden kunnen hier uren mee zoet...
20220205_151750

Review Gps horloges van One2Track + WINACTIE

De kids worden groter en tegenwoordig is onze veilige tuin niet meer de plek waar ze nog willen spelen. Onze...