Is gender neutraal de nieuwe trend?

2 oktober 2017

Samen spelen, samen delen

Dat geldt dus ook voor de kleding, dames. De stoere jongens kunnen dezelfde trui dragen als het prinsessenmeisje van om de hoek. En dat is helemaal niet gek. Gender neutrale kinderkleding is er stiekem altijd al geweest alleen waren we ons er misschien niet zo van bewust.

Ik, als moeder van een jongen en een meisje hou me verre van de gender neutrale discussie. Ik kijk namelijk zelf nooit naar labels of merken en trek onze girly girl het liefst een shirt aan met een grappige, passende statement. Soms juist met een tutu en stoere laarzen, maar soms ook  een handige, stevige boyfriend jeans als ze bijvoorbeeld richting de speeltuin gaat.

Bij Olliewood vind je heel veel verschillende merken en je kunt makkelijk gericht zoeken door de vele zoekmogelijkheden. Ook gender neutrale merken en kleding vind je bij Olliewood. Denk aan het oude, vertrouwde Levi’s dat genoeg shirts en soms ook jeans heeft waar zowel jongens als meisjes mee uit de voeten kunnen. Dat wordt al jaren door mannen, vrouwen, jongens en meisjes gedragen.

Lekker snurken met Snurk

Snurk heeft niet alleen super coole dekbedovertrekken met mooie dromen erop, maar ook kleding in diezelfde unieke stijl. Truien, onesies en leggings met geweldige prints en de kleding kan ook qua model echt door zowel meisjes als jongens gedragen worden. SNURK is heel unisex en ook nog eens heel leuk. Ook de dekbedovertrekken stimuleren de fantasie. Niet alleen meisjes dromen van een carrière als ballerina, er zijn genoeg jongens die dat ook zouden willen, maar zeker ook kunnen. Dus laat onze kinderen lekker dromen en hun dromen najagen.

Bij ons zijn de ‘ballenbak’ print en de trui met de verfspatjes favoriet. Lekker kleurrijk en zeker gender neutraal. Welk kind houd er nu niet van een beetje kleur in zijn of haar leven?

Ja tegen Lucky No.7

Lucky No. 7 heeft monochrome kleding, lekker alles is zwart wit. Hierdoor zijn de kledingstukken uitermate geschikt voor onze jongens én meisjes. De prints zijn simpel en strak en de opdrukken zijn neutraal. Een t-shirt met ‘No!’ zal voor iedere ouder herkenbaar zijn, ongeacht het gender van de kleine dwarsliggers ;-).

Back to basic met MINGO

MINGO is een merk dat enkel gender neutrale kleding aanbiedt. Ieder kledingstuk heeft een mooie, warme kleur en is zodanig neutraal dat het makkelijk te combineren is met iets uit je eigen kledingkast. Deze herfst zien we veel groen, okergeel en grijs. Kortom, MINGO staat bij iedereen, bij meisjes en bij jongens. De stoffen zijn heerlijk zacht en rekbaar en de kleintjes hebben zo geen enkele last van de kledingstukken.

Are you ready to Tumble?

Bij Tumble ’n Dry heb je kleding voor jongens óf meisjes, maar ook een aantal kledingstukken die prima als genderneutraal kunnen doorgaan. Deze vind je dus ook bij beide geslachten, mocht je op geslacht filteren. Gave sweaters met leuke teksten staan hartstikke leuk bij zowel jongens als meisjes. De kleuren en de teksten zijn zeker gender neutraal.

Veel websites hebben nu zoek- en filtermogelijkheden gebaseerd op geslacht. Dus zij zullen de kleding bij beide opties tonen. En dat betekent dat merken, wanneer zij dat willen, hun kleding dus zullen gaan promoten door meisjes en jongens. Er wordt geen keuze meer gemaakt, de klant kiest zelf. En zo werkt het toch ook? Je kind kàn en màg dragen wat hij/zij het liefste wil. Oké, met een klein beetje sturing van de papa’s en de mama’s.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

genderneutrale-babykamer

Tips voor de inrichting van een genderneutrale babykamer

Het inrichten van de babykamer is een van de leukste voorbereidingen op de komst van een nieuw familielid. Steeds meer...
meisjes-zomerkleding-nono

Pre spring collecties 2024! Are you ready?

Het is nog te koud voor blote benen onder dat te gekke nieuwe voorjaarsrokje, maar er is overal aan gedacht...
vinrose meisjes kleding

Review; Winterse sferen met kleding van Vinrose

De koude dagen zijn in volle gang en de winterkleding hangt daarom inmiddels vooraan in de kast. Nu hangt daar...