Gaat je dochter op kamers? Hier moet je aan denken.

2 mei 2023

Het is zover! Je kleine meisje is inmiddels zo klein niet meer en gaat binnenkort haar eigen weg. Er breekt een nieuwe fase aan en je dochter staat er op te springen, maar jijzelf krijgt het bij de gedachte alleen al heet. Toch wil je haar die nieuwe fase gunnen en met een gerust hart je dochter op kamers laten gaan, maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Wij geven je een paar tips.

Begin bij de basis..

Om de kamer een warme basis te geven is het belangrijk om een fijne en praktische vloer uit te kiezen. Bij Isodeco vloeren hebben ze prachtige vloeren waar je uit kunt kiezen. Een moderne visgraat vloer of juist een betonlook kunnen de kamer van je dochter al een hele mooie basis geven. Dan is er nog de keuze van materiaal. Tegenwoordig zie je veel PVC vloeren, deze zijn makkelijk in onderhoudt en niet van een echte houten vloer te onderscheiden. Perfect voor in een studentenkamer.

Een studentenkamer met een knusse uitstraling

Ook de wanden doen veel voor de aankleding. Kies in een kleinere ruimte voor niet te veel drukke prints. Verf bijvoorbeeld de muren waar een raam of deur in zit in een mooie aarde tint en pak een grotere wand voor een mooi behangetje. Om helemaal in de trends te blijven kun je ook voor akoestische panelen kiezen. Door een paar panelen tegen de muur te bevestigen krijg je gelijk een warme sfeer in de kamer en houdt je het toch rustig.

Klein maar fijn!

Omdat de ruimte vaak maar beperkt is, is het van belang om logischerwijs in te richten. Een grote bank met daarbij een tweepersoonsbed en ook nog een tafel met een aantal stoelen dat word gewoon te krap voor zo’n kleine ruimte. Waar je wel voor kunt kiezen is een hoogslaper waarbij je de ruimte eronder gebruikt voor een bureau of een bank. Dat scheelt ruimte en je hebt gelijk diverse plekjes ingericht in je studentenkamer.

Maak van je studentenkamer je thuis

Met de juiste aankleding als een vloerkleed, mooie raambekleding en een paar groene plantjes is de kamer al veel meer af. Natuurlijk zet je hier en daar ook nog een paar gezellige kaarsjes, fotolijstjes of een vaasje met verse bloemetjes neer om je helemaal thuis te voelen. In de bank nog wat heerlijke kussens en je dochter kan met een gerust hart op kamers.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

still-life-putting-up-decorative-vinyls-3

De meest geschikte vloer voor als je kinderen hebt

Heb je kinderen dan weet je als geen ander dat ze de hele dag door rondrennen, springen en stoeien. Het...
1

Je kunt het zelf wel…

Toen Nick vorige week aan mij vroeg hoe ik erin stond om de zolder op te ruimen en wat baby...
puberteit, puberteit symptomen, puberteit bij meisjes

Kleine meisjes worden groot

PUBERTEIT; Iets waar elke ouder mee te maken krijgt. Het is één van de vele fases waar onze kids door...