Ook ik ben eenzaam door Corona

24 januari 2021

Ik ben echt met heel veel dingen een open boek, maar dit stukje staat zo dicht bij mijzelf dat ik er toch voor kies om deze blog anoniem te plaatsen. Want ook ik ben eenzaam door Corona!

Eenzaam door Corona

Eenzaamheid door corona. Je leest veel over oudere mensen die zich ontzettend eenzaam voelen, omdat ze geen bezoek meer mogen ontvangen.

Ze mogen soms niet eens meer naar buiten, de faciliteiten binnen het verzorgingstehuis zijn dicht en ze sommigen mogen zelfs niet eens meer hun kamer af. Het is voor hun eigen veiligheid, voor de veiligheid van hun naasten en voor de verzorgers / verpleegsters die daar dagelijks hun werk doen. 

Maar toch greep mij een verhaal heel erg aan. Een oudere man die hoorde van de tweede lockdown. Hij zei dat hij dit niet aan kon en helaas bleek dit de harde waarheid. Deze meneer is overleden. Door eigen toedoen.

Eenzaamheid onder jongeren

Ook lees ik verhalen over de eenzaamheid onder jongeren. Jongeren die behoefte hebben om met elkaar te ‘hangen’ of te ‘chillen.’ Jongeren die behoefte hebben om bij elkaar te zijn. Maar ook zij mogen dit niet. Door dit niet te doen, beschermen zij zichzelf, het gezin waar ze wonen en hun vrienden. Hoe moeilijk het ook is.

Ik begrijp ook dat het moeilijk is. Maar ik probeer wel reëel te blijven en persoonlijk denk ik dat we met elkaar moeten volhouden.

Scheiden in Coronatijd

Soms hoor ik mensen om mij heen klagen. En soms kan ik dat beter handelen dan de andere keer. Het is maar net hoe ik me voel. Iedereen is alleen. Velen hebben hun gezin en nu met het thuisonderwijs en het thuiswerken, zijn er in de meeste huizen om mij heen twee ouders die het thuiswerken kunnen af wisselen.

Natuurlijk weet ik ook dat er ouders zijn er die alleen voor staan. Net zoals ikzelf. Ik ben in deze periode gescheiden. Zo ontzettend verdrietig,  zwaar en moeilijk. Niet alleen voor mij, ik onderschat het verdriet van mijn kinderen absoluut niet. Ik vind het voor hen zo moeilijk.

Maar ik wil deze blog even over de volwassenen schrijven… Ik probeer deze keer niet uit te wijken… Ik heb het moeilijk. Moeilijk omdat ik weet dat ik alles gegeven heb voor deze relatie. Moeilijk omdat iedereen thuis zit en ik in deze thuis blijf periode gescheiden ben.

Kon ik nu maar even naar iemand toe… Kon ik maar even wat gaan drinken, ergens, met een vriendin. Maar ik probeer sterk te blijven. Ik probeer door te gaan en ik probeer de regels te volgen. Voor mijn gezondheid, voor de gezondheid van mijn naasten en iedereen in mijn cirkel.

Voor jullie: stay strong, hoe moeilijk het ook is. Financieel, emotioneel, metaal. Samen kunnen we dit. Hou vol- ik probeer het ook

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

emoties, emoties tonen in bijzijn kinderen, verdriet tonen in bijzijn van kinderen

Echte papa’s en mama’s huilen niet!

Verdriet, ook wij ouders hebben dit weleens maar dat uiten bij de kids vinden we meestal een no-go. Voor ons...