hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Boeken

Published on oktober 6th, 2014 | by redactie

0

De Sprookjessprokkelaar

In de feeërieke omgeving van het Sprookjesbos van attractiepark de Efteling, presenteerden H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden en kinderboekenschrijver Paul van Loon op 5 oktober 2014 hun boek De Sprookjessprokkelaar. Het spannende sprookje gaat over de rijke wereld van de fantasie, verbeelding en de rol van verhalen hierin.

Verhaallijn De Sprookjessprokkelaar

Er was eens een sprookjesbibliotheek in een oud, verlaten kasteel… Stemmen galmen door de gangen en achter de vele deuren schuilt gevaar. Toch blijft Sterre zoeken naar de juiste deur. Daarachter wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Als Sterre de juiste deur vindt, gaat er een wereld voor haar open. Ook voor de mensen in het dorp, die hun bijzondere verhalenverteller met open armen ontvangen. Maar niet iedereen is blij. Sterre is in gevaar! Wie kan haar helpen? De Sprookjessprokkelaar?

Prinses Laurentien is onder meer de auteur van de Mr Finney kinderboeken. Ook is zij oprichter van Stichting Lezen & Schrijven, waarvan zij sinds januari 2014 Erevoorzitter is. Ook in die hoedanigheid blijft zij zich onverminderd inzetten voor verschillende aspecten van geletterdheid, met name om het onderwerp in de rest van Europa op de kaart te zetten. De sociaal-economische rol van bibliotheken heeft haar speciale aandacht.

Paul van Loon schrijft boeken voor kinderen van 5 tot 99 jaar. Dat doet hij al meer dan 30 jaar. Paul heeft meer dan honderd boeken geschreven, waaronder de series Dolfje Weerwolfje, De griezelbus, Foeksia de miniheks, Leeuwenkuil en het boek Raveleijn. Miljoenen kinderen in binnen- en buitenland kennen zijn boeken. Zelf houdt hij het meest van griezelverhalen, gekke verhalen en grumorverhalen (dat is een combinatie van de eerste twee). De ideeën daarvoor haalt hij uit de Andere Werkelijkheid, die hij betreedt wanneer hij ’s nachts schrijft.

‘De Sprookjessprokkelaar’ opent de rijke wereld van de fantasie en is vanaf 7 oktober o.a. verkrijgbaar bij Bol.com, kijk hier >>>

De Sprookjessprokkelaar

Foto’s zijn gemaakt door © John Schouten.
Comments are closed.

Back to Top ↑