10x De favoriete boekenlijst van een tiener

13 oktober 2021

Het is weer kinderboeken week, nou ja week het is zelfs 10 dagen. En zoals ieder jaar is er nu ook een leuk thema. Dit jaar is het thema “Worden wat je wil”. Wat vind je leuk en waar ligt je talent. Je kan worden wat je bent! Boeken zijn een mooi middel om te ontdekken wat je wil. Je kan geïnspireerd raken en nieuwe dingen ontdekken. Helaas is mijn tiener nog steeds geen geweldige lezer. Lezen hebben we altijd gestimuleerd maar ja als de klik er met het juiste boek niet is. Zoveel boeken zijn er, van Fantasy tot fictie. Lees mee in de favoriete boeken van tiener Emily…

Fantasyboeken zijn favoriet!

Emily is inmiddels de grappige boeken fase zoals de serie  de regels van Floor”’  echt voorbij. Ze zoekt het meer in de fantasy hoek. Er is een zeer ruime keuze in dit genre. Harry potter is hierbij een favoriet. Wat zijn nu leuke boeken voor tiener meiden? Wij hebben een leuk lijstje gemaakt met boeken die wij al hebben gelezen. Én als bonus ook nog 2 nieuwe boeken. Tijdens de kinderboeken week mogen ze vaak hier een boek uitzoeken. Nu nog kiezen Emily!

tienerboeken, boeken van een tiener, boekenlijst tiener, de veger, kinderboek

Boek 1: De Veger

De veger is een prachtig mooi boek over Nan en Charlie. Nan heeft het niet heel makkelijk in haar leven. Dit verhaal gaat over wat ze in het verleden heeft mee gemaakt. Het is geschreven op een prachtige manier. De zinnen zijn beeldend maar niet te moeilijk. Wat het meisje allemaal mee maakt is wel triest. Ze vecht tegen haar Monster. We hebben het nog niet helemaal uit, maar Emily vind het en mooi verhaal. Het boek heeft ze ook in de klas voorgelezen gekregen maar nu ze zelf leest vallen er toch weer nieuwe dingen op. Het genre zweeft tussen fictie en fantasy, bijna ga je twijfelen kan dit echt ooit zo gebeurd zijn? Kortom een mooi verhaal over een meisje en dr monster. Verteld door een erg goede verhalenverteller. Waarvan als je het uit hebt vast even denkt, zucht..was er maar meer te lezen.

tienerboeken, boeken van een tiener, boekenlijst tiener, de veger, kinderboek , anne frank het achterhuis, kruistocht in spijkerbroek, lampje annet schaap

Boek 2: Alice in Wonderland

Een gouden oude maar wie het boek van Lewis Caroll zelf heeft gelezen weet dat het best een taai verhaal is, Immers het boek is inmiddels 150 Jaar oud. Deze vertaling is veel eigentijdser zonder afbreuk  aan het verhaal te doen.  Deze specifieke  uitgave met illustraties gemaakt door Floor Rieder maakt het een waar feestje om te lezen. Alice kan weer 150 jaar mee.

Boek 3: Bedtijd verhalen voor rebelse meisjes deel 1 (en deel 2)

Niet echt een roman maar Emily houdt echt van dit boel. Een boek vol met sterke vrouwen. Vrouwen die iets hebben betekend voor de wereld.  De hedendaagse wereld maar ook van wat langer geleden. Denk aan Aletta Jacobs!  Een boek  waar meisjes  kunnen zien dat vrouwen ook inspirerend zijn. Dat vrouwen strijden voor beter omstandigheden. 100 vrouwen, mooi is dat de illustraties in het boek zijn  gemaakt door vrouwen van over heel de wereld.

Boek 4: Harry Potter

Harry potter deel 1 tot 7. Moeten we daar nog iets extra`s over vertellen? Ook al is het eerste boek  bijna 25 jaar oud (!)  jaar oud, deze serie is  hard op weg om een klassieker te worden. Het leuke van de serie is dat de boeken mee groeien met de lezer. De eerste serie gaat over een jongen van 11 jaar en in elk boek is hij wat ouder en elk boek is iets spannender. Misschien leuk om ieder jaar een boek van de serie te kopen op de verjaardag?

Boek 5: Nevermoor

Een serie van inmiddels 3 boeken. En Emily moest hier echt in komen. Het begin is niet het meest makkelijke hoofdstuk om door heen te komen. Maar na een hoofdstuk of 3 ging het als een trein. Het is fantasy wel wat meisjesachtig en een waardige opvolger van Harry Potter.

6) Anne Frank

Anne frank het achterhuis

Boek 6: Anne Frank

Het boek van Anne Frank heeft Emily al vroeg aangegrepen, gelezen in groep 7, maar nooit meer losgelaten. Deze zomer zijn we ook naar het Anne Frank huis gegaan en mocht ze als aandenken het boek kopen. Direct heeft ze het boek nog eens gelezen. Omdat het echt is gebeurd en ze in het huis is geweest werd het verhaal tastbaar.

Boek 7: Kruistocht in spijkerbroek

Een moetje van mij. In eerste instantie wilde Emily dit boek niet lezen, maar ik heb haar aangespoord. Heel eerlijk gezegd,  Ik wilde voeger dit boek ook niet lezen. Het onderwerp klinkt in het begin niet makkelijk  en leuk. Ook hier merkte ze toen ze doorzette werd het wel een leuk boek.

tienerboeken, boeken van een tiener, boekenlijst tiener, de veger, kinderboek, uitgever billly bones

Boek 8: Lampje

Een fantastisch en ontroerend boek. Over zee, zeewezens en licht! Een boek dat je niet wil wegleggen. Een beetje vreemd misschien in het begin maar ook dit boek is echt de moeite waard. Ook voor volwassenen een aanrader!

Boek 9: Jij mag alles zijn

Dit boek wil Emily nog graag lezen. Het is weer eens wat anders dan fanstasy. Het is fictie. Een verhaal over ouders en kinderen. En hoe alles zou moeten zijn. Over verdriet en alle soorten van beter. Geschreven door Griet op de Beeck.  Haar boeken kennende moet dit boek top zijn.

Boek 10: De Meisjes

Een super nieuw boek en pas net uit. Dit boek zijn 7 kortere verhalen. Of eigenlijk 7 hedendaagse sprookjes. Vertellingen over zeven meisjes met allemaal hun eigen dromen en verlangens, meisjes die niet langer sprookjesfiguren zijn maar mensen van vlees en bloed. 7 bekende sprookjes zijn nu naar de realiteit gebracht met sterke meisjes in de hoofdrol. En prachtig klein boekje om bv cadeau te geven!

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

meisjeskleding, kinderkleding, favoriete meisjesmerken, meisjeskledingmerk, meisjesmerk, girlslabel, meisjes kledingmerk

De leukste leesboeken voor meiden volgens Fay, Jez en Vie

De kinderboekenweek is weer begonnen dus er word extra tijd besteed aan het (voor)lezen van kinderen. Dat lezen belangrijk is...
tiktok hack kinderboek

Boekreview – De TikTok Hack

Wat zou jij doen als jouw TikTok-account wordt gehackt? Een superspannend en grappig avontuur voor echte TikTok-fans! Een avontuurlijk verhaal...
adventskalenders, de gruffalo, de gruffalo adventskalender, Kinder adventskalender, uitgeverij lemniscaat

Aftellen naar de feestdagen met deze bijzondere adventskalender

Sinterklaas en Kerstmis, de tijd waarin iedereen in de ban is van kadootjes geven en krijgen. Voor de kleinere kids...