Plan samen met je dochter haar communie- of lentefeest 

8 maart 2022

Hoewel een communiefeest en een lentefeest elk een eigen insteek hebben, is het algemene doel hetzelfde: het feest markeert de overgang van meisje naar tiener. Dat maakt een communiefeest of een lentefeest een belangrijke gebeurtenis in het leven van jouw dochter. Reden te meer om deze gelegenheid uitbundig te vieren. 

Kinderen kijken vaak uit naar het moment waarop ze hun kindertijd achter zich laten. Ze willen graag deel uitmaken van de volwassen wereld en willen graag tonen dat ze ouder en groter worden. Het is dus een goed idee om je prille tiener te laten helpen bij het organiseren van haar communiefeest of lentefeest. Vraag haar of ze wil helpen en welke ideeën ze heeft voor haar eigen feest.  

communiefeest , lentefeest 

Samen werken creëert een band

Door jouw dochter te laten helpen bij het organiseren van haar communie– of lentefeest, toon je dat je haar mening en smaak respecteert en dat je haar stilaan zal behandelen als de volwassene die ze wordt. 

Loslaten en begeleiden

Wil dat zeggen dat je haar vrij spel moet geven over het plannen van het feest? Natuurlijk niet. Kinderen hebben minder inzichten in budget en mogelijkheden. Ze hebben nog steeds begeleiding nodig. Maar door het feest samen te plannen kan je haar ideeën in goede banen leiden en dat zal jullie band wellicht versterken. 

Natuurlijk is het niet evident om een heus feest te plannen in samenspraak met een kind. Het gaat om meer dan voor het lentefeest uitnodigingen te maken en wat snoep kiezen. Lijn daarom de taken duidelijk af en bepaal op voorhand bij welke aspecten jouw kind haar mening kan en mag geven. 

Leg je kind zeker uit waarom je bepaalde beslissingen – zoals het budget en het aantal genodigden –  maakt zonder haar. Kinderen vinden het namelijk belangrijk om serieus genomen te worden. Bovendien hebben ze vaak inzichten die je kunnen verrassen en begrijpen ze meer dan je denkt. 

Geef je kind de ruimte om zichzelf te zijn

Jonge tieners beginnen hun persoonlijkheid te ontwikkelen. Dat wil zeggen dat ze zichzelf leren kennen en dat doen ze door te experimenteren met verschillende stijlen. Vaak staat de smaak van je kind haaks op de jouwe en dat maakt het moeilijk om een compromis te vinden dat voor jullie beide werkt. 

Wanneer jullie de communiekaartjes maken, bijvoorbeeld, is het belangrijk dat je je kind de ruimte geeft om haar eigen smaak en stijl uit te drukken. Laat haar bijvoorbeeld een aantal ideeën verzinnen, waaruit jullie samen het meest gepaste idee kiezen en uitwerken. Op deze manier wordt het feest ook écht haar feest. 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

101 perfecte meisjes kinderfeestje organiseren

Je dochter is jarig, dus dat moet zeker gevierd worden! Dit doe je natuurlijk met een bijpassend kinderfeestje. Het perfecte...
picknick kinderfeest meisje

Kinderfeest; een avontuurlijke picknick

Het is wat met die kinderfeestjes tegenwoordig. De een viert het nog uitbundiger dan de ander. Hoe vier je het? Met...
kinderfeestjes-unichorns-meisjesfeestje

Hieppp Hieppp hoera… tijd voor een feestje!

Heb je binnenkort iets te vieren en ben je op zoek naar originele feestversiering? Neem dan een kijkje bij Hieppp....