Clics voor meisjes

22 januari 2013

Girlslabel heeft gevraagd of de meiden Clics-speelgoed willen testen.  Ik heb er, moet ik eerlijk bekennen, nog nooit van gehoord en surf linea recta het internet op om even uit te vogelen wat dat dan precies voor speelgoed is. Een fluitje van een cent, want binnen enkele ogenblikken heb ik de Clics op het scherm voor m’n neus. Een ding weet ik , mijn girls kennende, gelijk: dit  gaan ze zeker leuk vinden!

Op zaterdagochtend, na het zwemmen, staat er een grote doos in de woonkamer. “Wat heb je nu weer besteld”, zegt mijn man als ik, totally innocent, de huiskamer binnen kom lopen. Ik ben enigszins verbaasd en tover de meest onschuldige blik die ik in huis heb tevoorschijn waarmee ik zonder iets te zeggen uitbeeld dat “ik toch ECHT niets besteld heb deze keer”.  Ik inspecteer de doos, en dan schiet me te binnen dat dit wel eens het pakketje van Girlslabel met de Clics zou kunnen zijn. Pfiew, vandaag gelukkig geen Zalando-momentje tussen mij en mijn vent 😉

Ik roep de meiden Jill (9), Lois (5) & Jaimy-Lee (5) bijeen en leg hen uit dat dit pakketje voor hen is en dat ze ermee mogen spelen om te kijken HOE leuk het wel niet is. Nou, da’s natuurlijk altijd goed! De meiden zijn enthousiast en hebben er zin in! Ik maak de doos open. Stiekem hoop ik dat het de roze-meisjes-glitter-variant is, die ik van de week online gezien heb.  Tja, je bent een meisjesmoeder of je bent het niet!

Mijn wens wordt “on demand” vervuld als de doos met Clics tevoorschijn komt, het is roze en heeft glitters! Jill is direct enthousiast: “Cool, die heeft de dokter ook” roept ze.  De doos wordt opengemaakt en de meiden gaan gelijk aan de slag. Ik probeer een paar foto’s van ze te maken maar voor mij is er geen enkele aandacht meer. Het is duidelijk “game-time”!

Clics

De kleine meisjes beginnen gelijk te “clicen”. Ze maken vooral vierkante bouwwerken en torens. Ze laten hun fantasie de vrije loop en zijn heel enthousiast aan het bouwen. “Dit is echt het allerleukste speelgoed” roept Jaimy-Lee enthousiast.  Ze zijn er maar druk mee. “Zullen we een glijbaan maken, Lois? Ik maak dit en jij maakt dat”. De meiden overleggen en bouwen er lustig op los.

Jill bekijkt eerst de doos eens goed en vindt al snel het boekje met voorbeelden. Zij is meer geïnteresseerd in de voorbeelden van wat je van de Clics kunt bouwen.  “Mama, mama, ik begrijp het al helemaal, ik begrijp het volkomen”, roept ze! “Je kunt er van alles van bouwen, en er zitten wielen bij en vlaggetjes en een schommel”. Na een kwartiertje is het voor Jill tijd om naar een feestje te gaan waar ze al een paar dagen naar uitkijkt. “Jill? We moeten gaan”, teleurgesteld kijkt ze me aan. “Nu al”? roept ze “ik zit net zo lekker te spelen”. Na 10 minuten heb ik haar dan eindelijk zover “Jaimy & Lois? Jullie blijven wel van mijn bouwwerkjes af he? Spreekt ze de tweeling nog even streng toe. Ik laat de tweeling bij papa achter en vertrek met Jill richting haar beauty-feestje.

Als ik na 10 minuten Jill heb afgezet op haar party-adres en de huiskamer weer binnen stap ben ik enigszins verbaasd. Ook mijn man zit nu op de grond. Hij heeft zijn favoriete speeltje (de iMac) even gelaten voor wat het is, en zit fanatiek met de meiden te bouwen aan een grote toren! Die Clics zijn werkelijk tot van alles in staat! De rest van de zaterdagmiddag zijn de kleintjes onder de pannen en in de ban van de glitter-bouwstenen. Er wordt onder andere een speeltuin in elkaar gezet compleet met schommels en glijbanen en er worden diverse replica’s van de Burj Khalifa (hoogste toren van de wereld, staat in Dubai)  gefabriceerd .

Ook na het avondeten bouwen Jaimy-Lee en Lois weer verder. Rond een uur of acht is het tijd om naar bed te gaan en pas dan vinden de meiden het wel welletjes. We gaan naar boven, in bad. Het is mooi geweest voor vandaag.

Als ik weer beneden komt is Jill inmiddels thuis gebracht van haar kinderfeestje. Met haar jas aan heeft ze zich alweer op de Clics gestort. “Papa? Zullen we de auto bouwen uit het boekje”? En zo geschiedde. Binnen een half uur staat er een prachtige auto te pronken in de huiskamer, compleet met een garage.” Heerlijk om Jill zo enthousiast met haar vader bezig te zien”, mijmer ik.

Het enige probleem met de Clics? Die ontstaat als de bouwstenen beginnen op te geraken. Dan stelen de meiden bij elkaar, de raven kunnen er nog wat van leren, en raken ze met elkaar in de clinch. Verder kan ik echt geen minpunten ontdekken. Clics staan garant voor urenlang verantwoord bouw- en speelplezier!

Boukje

Clics glitter

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

HOUTEN POPPENHUIZEN, POPPENHUIZEN, POPPENHUIS

De mooiste poppenhuizen en bijbehorend speelgoed

Mijn dochter beleeft iedere dag nieuwe avonturen met haar poppen in het grote poppenhuis. We wensen alle meisjes ook een prachtig huis...
pexels-julia-larson-6113586

Verras je vriendin met een origineel cadeau: tips voor het vinden van het perfecte cadeau

Het vinden van het perfecte cadeau voor je vriendin kan een uitdagende taak zijn. Je wilt iets unieks, iets dat...
20240118_165436

Review – VTech Kidilove Magisch Hart

Wow! Wij kregen weer zo iets geweldigs van VTech voor de meisjes. Het VTech Kidilove Magisch Hart. Een speelgoedje wat...