Een nieuw boek in de reeks van de populaire Floor

22 juni 2019

De boeken van Floor zijn razend populair. In 2003 kwam het eerste ‘de regels van Floor’ boek uit en in inmiddels zijn er meer dan 15 verschillende Floor boeken. De boeken worden geschreven door Marjon Hoffman en de grappige illustraties zijn van Georgien Oudewater. Sinds mei dit jaar is “ Floor breekt door ” uit. In dit boek lezen we weer doldwaze avonturen met de droge humor van Floor. Op dit moment zijn er ook nieuwe afleveringen van de regels van Floor op televisie bij NPO Zapp.

Boeken van Floor

floor breekt door, boek recensie, boek review, jeugdboek meisje, jeugdserie meisje, marjon hoffman

Heerlijk lezen in het boek Floor breekt door

Boekenwurm

Toen ik zelf klein was, was ik net een soort Mathilda, altijd honger neer meer boeken om nog meer lezen! Iedere week weer op de fiets naar de Bieb in ons dorp om weer 4 nieuwe boeken op te halen. Het duurde niet lang voordat ik ging lezen op de volwassen afdeling. Heerlijk vond ik het om tijdens het lezen van een boek in een andere wereld terecht te komen. Regelmatig zat ik met mijn zaklamp tot heeeel laat te lezen. Op de een of andere manier heb ik dat lees-gen niet doorgegeven. De wereld is ook gewoon veel vluchtiger en er moet al zoveel op een dag. Maar gelukkig zijn er genoeg leuke jeugdboeken als ‘ Floor breekt door ‘.

Lezen in een digitale wereld

Ook ik merk dat je veel sneller bent afgeleid door bliebjes etc. Sinds ik zelf moeder ben lees ik eigenlijk zelden nog een echte roman of thriller. Het blijft toch in het genre lectuur.  Toch had ik het geweldig gevonden als mijn kinderen eens wat vaker in een boek duiken. Want wist jij dat een half uur lezen per dag je kind echt een voorsprong geeft in de taalontwikkeling? Kinderen die regelmatig lezen en/of voorgelezen worden hebben het makkelijker op school met bv de drie minuten leestest. Ook is hun woordenschat veel groter! Daarnaast is het toch ook wel eens lekker om op papier te lenzen in plaats alles van een beeldscherm?

Jeugboeken

Ik merk dat jeugdboeken van nu echt anders zijn dan de jeugdboeken van vroeger. De hoofdstukken zijn wat korter, de zinsopbouw wat bondiger en veelal leuke afbeeldingen op de pagina’s. Als ik nu een oud boek van mij van vroeger voorlees merk je dat de boeken van vroeger soms wat meer van je aandacht vergen. Dat is heel goed, maar past niet bij ieder kind. Ik ben blij dat ‘Floor breekt door’ wat moderner is geschreven. En ik weet zeker dat dit de reden is dat Emily deze boeken van Floor zo graag leest. Het voelt ineens niet meer als een dik boek om te lezen, maar is het visueel ook een aantrekkelijk stuk tekst geworden. De humor is weer zo leuk! Regelmatig hoor ik Emily hardop lachen en leest ze mij een stukje voor.

Floor breekt door is een aanrader

‘Floor breekt door’ is een geweldig leuk boek waar je dochter (maar zoon ook!) van kan genieten in 14 hoofdstukken ga je mee op avontuur. Alle hoofdstukken (of regels) zijn prima als verhaaltjes te lezen, en zelfs van achter naar voor of door elkaar te lezen. Deze boeken van Floor zijn gemakkelijk te lezen en zeker vanaf een jaar of 8 geschikt!

Tips voor leuke kinderboeken >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

HOUTEN POPPENHUIZEN, POPPENHUIZEN, POPPENHUIS

De mooiste poppenhuizen en bijbehorend speelgoed

Mijn dochter beleeft iedere dag nieuwe avonturen met haar poppen in het grote poppenhuis. We wensen alle meisjes ook een prachtig huis...
image-1

Budgetvriendelijke cadeautips voor je jarige kind!

Het lijkt wel alsof alles steeds duurder wordt, van boodschappen tot aan de energierekening. De kosten zijn de afgelopen jaren...
20240221_152006

Catrice Limited Edition – My Jewels. My Rules.

Tienermeiden opgelet! Catrice komt met een supergave limited edition… My Jewels. My Rules. Deze collectie zal tussen februari en maart...