‘Oma Knetter, oud en stout’ kinderboek

5 oktober 2018

Citroenzuurtjes en een hippe oma? En dat in een boek? Uitgeverij Billy bones heeft het boek “Oma Knetter, oud en stout” uitgebracht  een boek zoals je nog nooit hebt gelezen.

Lees hier over Kinderboekenweek 2018 >>

’s Avonds las ik stiekem in bed

Lezen is hier geen hobby van mijn oudste. Ikzelf weet nog goed hoe ik als kind naar de bieb in ons dorp fietste. Iedere week nam ik wel een stuk of 5 boeken mee. S`Avonds las ik dan stiekem in bed, vaak tot mijn ouders naar bed gingen (sorry papa en mam! ) en was overdag dan best moe. Boeken kunnen je een vlucht geven en je helpen ontsnappen uit de realiteit.  Daarbij is lezen erg belangrijk, naast het ontwikkelen van de woordenschat krijg je van lezen een groter concentratievermogen!  Zo jammer vind ik dat ik mijn lees gen niet echt heb doorgegeven!

BEKIJK HIER HET BOEK

 

‘Oma Knetter, oud en stout’, dat wil ik wel lezen

Emily moet al grinniken bij de tekst op het boek, haha dat wil ik wel lezen, Oma Knetter!  Dit boek gaat over een Oma die alles een beetje anders doet. Deze is oma is niet stijf en formeel, nee met deze oma kunnen we lol trappen! Het boekje ziet er visueel zeer aantrekkelijk uit, met bonte kleuren en veel illustraties. Deze illustraties zijn op iedere pagina te vinden. Het grote lettertype en variatie in grootte van de letters maakt dat het makkelijk weggeleest.

boekreview, kinderboekenweek 2018, oma knetter, oma knetter oud en stout

Het verhaal in een notendop

Het verhaal wordt verteld door Jet, die is, 7 jaar, excuses 7 3/4 , oftewel bijna 8. Haar oma is een beetje anders. Oma knetter zit vol met streken en rare fratsen. En heel soms is ze een beetje brutaal. Maar je kunt bijna altijd met haar lachen. Het is nooit saai met oma knetter want er gebeurd altijd wel wat. De avonturen met oma knetter zijn spannend want je weet nooit waar je aan toe bent, en vaak eindigt het met dikke problemen. En als Jet dan op schoolreisje gaat dan gaat het pas echt knetteren! Deze OMA is echt stout en een tikkie eigenwijs. En toch is later de hele school heel blij met deze oma en willen ze allemaal wel z’on oma om gekke avonturen mee te beleven!

Leuk voor kinderen vanaf 7 jaar

Dit boek maakt het lezen tot iets leuks, en dat is precies wat deze uitgever ook wil bereiken. Lezen leuk maken, en alle kinderen aan het lezen krijgen. Als Emily vraagt aan mij of ze mag lezen, rol ik nog net niet van de bank. Dit is nog niet eerder voorgekomen! Wat een tof boek zeg. Dit boek is voor lezers vanaf 7 jaar.

Bekijk ook de winactie met het leuke boek: Echte duiven vangen boeven 

boekreview, kinderboekenweek 2018, oma knetter, oma knetter oud en stout

Natuurlijk hebben we nog meer winacties >>

Nog meer leuke boekentips >>

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
totum knutselpakket knutselen kids diy

De vrolijke Rainbow Pets van Totum

Kennen jullie de vrolijke Rainbow pets al? Toen deze huisdieren klein waren en in de achtertuin speelden, zagen ze voor...
letter armband, letter armband zelf maken, letter armbandjes, totum armbandjes maken

Zelf letter armbandjes maken

Hopelijk wordt het snel wat lekkerder weer, maar voor nu vullen we de uurtjes binnen nog op met gezellige knutsel...