Een mooie meisjeskamer met een prachtige illustratie van Fiep Westendorp op de muur

1 juli 2020

De illustraties van Fiep Westendorp zijn tijdloos en iedereen kent ze. Fiep Westendorp illustreerde veel boeken van Annie M.G. Schmidt en maakte o.a. ook illustraties voor de versjes van Han G. Hoekstra. Ook na haar dood in 2004 is het werk van Fiep is tijdloos en nog altijd erg geliefd bij vele generaties.

Ze maakte de illustraties voor Jip en Janneke, metde bekende silhouetten. Maar ze illustreerde bijvoorbeeld ook de kinderboeken Pluk van de Pettenflat en Floddertje op een prachtige manier.  Net als de poezen Pim en Pom van Mies Bouhuys, die zeer mooi door haar werden getekend.

Het hippe merk KEK Amsterdam maakte van deze erg mooie illustraties een aantal aansprekende muurdecoraties. Er zijn diverse soorten behang en muurstickers verkrijgbaar. We leggen je uit wat het verschil is tussen de verschillende typen en hoe je ze kunt gebruiken om aan de muur van jouw kinderkamer een mooie blikvanger toe te voegen.

Behangcirkels

Er zijn verschillende behangcirkels verkrijgbaar met prachtige illustraties van Fiep Westendorp. De behangcirkels zijn 190 cm doorsnee, dus lekker groot en echt een blikvanger op de kinderkamer.

Behangcirkels kunnen een alternatief zijn voor een muurschildering. Ze zijn relatief eenvoudig aan te brengen, dus het geeft een mooi effect, zonder dat je er uren werk aan hoeft te (laten) besteden.  Behangcirkels bestaan uit meerdere voorgesneden banen, die exact op elkaar aansluiten. De banen zijn al in cirkelvorm gesneden, dus het enige dat je nog hoeft te doen, is zorgen dat je ze op de juiste plaats op de muur naast elkaar plakt. Dat kun je heel makkelijk zelf, je hebt zo relatief snel een prachtig accent op de muur van je kinderkamer!

behangcirkels, behangcirkels meisjeskamer, behangcirkel kinderkamer, meisjeskamer inspiratie

Muurstickers

De mooie dieren illustraties van Fiep Westendorp zijn gebruikt om leuke muursticker  sets samen te stellen. Muurstickers kun je makkelijk zelf aanbrengen en je kunt zelf kunt bepalen hoe je de stickers positioneert en op de muur plakt. Heerlijk dus als je graag je eigen creativiteit gebruikt! Het is ook mogelijk om muurstickers te gebruiken als meubelstickers, dat kan een extra leuk effect geven. En als je weer eens wat anders wilt, kun je de muurstickers ook weer makkelijk verwijderen.

Let er wel op dat de ondergrond ook echt geschikt is voor muurstickers. Het is ten slotte zonde als muurstickers niet blijven plakken en los laten. Om teleurstelling te voorkomen, kun je hier meer informatie vinden over het plakken van muurstickers.

Behangpaneel

Een behangpaneel kun je vergelijken met een behangcirkel, maar dan gesneden in een stijlvolle rechthoekige vorm. Het heeft een zeer stijlvolle uitstraling en is een eyecatcher in een kinderkamer. Of je kiest voor een behangcirkel of een behangpaneel is afhankelijk van je persoonlijke smaak en wat leuk staat bij de inrichting van de kamer.

Fotobehang

Als je echt een opvallend element aan de muur wilt, dan is fotobehang een goede keuze. De prachtige illustraties worden geprint op behang dat maar liefst 280 centimer hoog is en ook behoorlijk breed. Afhankelijk van hoe breed de afbeelding is,  bestaat het behang uit 4 tot 8 banen. Net als een behangcirkel en behangpaneel is dit behang gemaakt van supersterk vliesbehang (165 grams, extra mat) en je kunt het heel makkelijk zelf aanbrengen. We adviseren als lijm Perfax Ready & Roll Magic voor vliesbehang. Deze behanglijm is verkrijgbaar en bij diverse bouwmarkten en behangspeciaalzaken en ook online makkelijk te vinden.

Deze mooie muurstickers en prachtige behang van Fiep Westendorp zijn verkrijgbaar bij Hippebeestjes.nl

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

tom en lilly, tom en lilly webshop, webshop kinderkamer accessoires, paarden dekbedovertrek, meisjeskamer

Unieke kinderkamer meubels en accessoires

Ben jij ook altijd op zoek naar net dat ene, unieke item wat de kinderkamer net even wat specialer maakt? Ben...
kleurrijk behang, eijffinger behang, beha

Tips voor kinderbehang

Is de meisjeskamer toe aan een nieuwe look? Al eens aan behang bedacht? Je hoeft niet meteen de hele kamer...
Pick&Pack-backpacks-rugtas-meisjes

Cute Animal Backpacks

Pick&Pack rugzakken zijn bekend om de leuke patronen die karakteristiek zijn voor het merk. Ze omarmen het idee dat kinderen...