Voor het eerst naar de basisschool: maak er een feestje van!

25 augustus 2021

Misschien is het al bijna zover en mag je kindje ook naar de basisschool! Best spannend allemaal voor je kind, maar zeker ook voor jou als ouder, want er breekt toch een geheel nieuwe periode van jullie leven aan. Koop ter voorbereiding samen alvast wat nieuwe spulletjes voor de basisschool. Maar wat heeft je kind eigenlijk echt nodig op de basisschool?

De basisschool musthaves op een rijtje

1# Een handige schooltas

Zodra je kind naar de basisschool gaat is het moment aangebroken om de eerste schooltas te kopen. Voor kleine kinderen tot 5 jaar heb je een andere schooltas nodig, dan voor grote kids. Een schooltas moet namelijk goed passen bij je kind. Hij mag zeker niet te groot zijn. De tassen van Eef LillemorStones and Bones, Jeune Premier en Caramel et Cie hebben tassen speciaal voor kleine kinderen. Wedden dat jouw kleine kleuter deze tassen ook geweldig vindt. De broodtrommel, een stuk fruit, een drinkbeker, en misschien nog een klein knuffeltje voor de eerste dagen om te wennen, het past allemaal. Je kleintje gaat super hip haar eerste schooldag tegemoet!

wat heb je nodig op de basisschool, basisschool, kleuterschool, schooltas meisje, jeune premier, boekentassen, meisjestassen, schooltassen, basisschool musthaves, rugzak eef lillemor, schoolspullen eef lilemor

Super leuke rugzak en school musthaves met rainbow print van Eef Lillemor

2# Gymkleding

Waar je waarschijnlijk niet meteen aan denkt wanneer je kindje voor het eerst naar de basisschool gaat, is dat ze ook gymles krijgen. Op de meeste basisscholen gymen de kleuters nog gewoon in hun ondergoed, anders volstaat een simpel gympakje. Daarnaast heeft je kind gymschoenen nodig met harde ( niet zwarte ) zool. Het is belangrijk dat hij de schoentjes gemakkelijk zelf aan kan doen, dus geen veters, maar elastiek of klittenband. Handig om hiervoor een aparte gymtas aan te schaffen en deze tas kun je ook direct gebruiken als zwemtas. En ze zijn er zelfs matching de schooltas. Super leuk natuurlijk!

Gymtassen zijn zo leuk en handig!

3# Een drinkbeker, broodtrommel en snackdoosje

De meeste scholen hebben een 10uur pauze, waarin de kinderen wat kunnen drinken en iets kleins kunnen eten. Verantwoord en gezond eten voert op school ook de boventoon. Een drinkbeker moet niet alleen mooi zijn voor jouw kind, maar moet in de eerste plaats praktisch zijn. Handig te openen en te sluiten en vooral niet lekken. Niets is zo erg als een natte boekentas of natte schoolspullen.  Fijne merken met leuke drinkflessen en drinkbekers zijn oa. Skip Hop, Blafre, Liewood en A Little Lovely Company.

Een snackdoosje is heel handig om te hebben. Hier kun je een appel in partjes meegeven, druiven of bessen, of komkommerplakjes en snoeptomaatjes. 

snackdoosjes regenboog print, lunchbox regenboog print, broodtrommel regenboog print

Blijft je kind over of hebben ze een continuerooster op school? Kies dan ook nog een mooi, stevig broodtrommeltje uit.

4# Een luizenzak

De luizenzak; op sommige scholen verplicht, maar meestal is het jullie eigen keus. In deze zak kun je de jas van je kind doen wanneer deze aan de kapstok op school hangt. Hierdoor zou het risico op luizen verminderen. Helemaal kun je luizen overigens toch niet voorkomen.

schooltas meisje, jeune premier, boekentassen, meisjestassen, schooltassen

TIP: Voor het eerst naar de basisschool: maak er een feestje van!

Zorg ervoor dat de overgang van peuterspeelzaal naar de basisschool natuurlijk verloopt. Oefen thuis al met het drinken uit de eigen beker, ga wandelen met de rugtas en neem wat lekkers mee voor onderweg in haar eigen snackdoosje.

Thuis lekker kleuren met leuke pennen, stiften, kleurpotloden en grappige gummetjes geeft je kleintje echt het gevoel dat ze toe is aan haar nieuwe fase. Door dit rustig aan te pakken en haar langzaam aan voor te bereiden verloopt de overgang soepel en zal ze met plezier naar school gaan!

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

meisjeskleding

Klaar voor je eerste schooldag in een nieuwe outfit

De zomervakantie is op zijn zachtst gezegd behoorlijk in het water gevallen. Één voordeel heeft het wel en dat is...
20230805114811_IMG_4703-1

Start het schooljaar met een mooie schoolset

De zomervakantie is alweer op de helft. Begin september start hier het nieuwe schooljaar. Ons dochtertje Sofie gaat dan verder...
schoolspulletjes

Schoolspulletjes voor schattige meisjes

De vakantie begint bijna en dat is een mooi moment om een dagje te gaan shoppen met je dochter(s) om...