Applaus voor Kim Kötter!

5 juli 2017

Mag ik even een staande ovatie voor deze moeder: Kim Kötter! Met haar bericht op Instagram zet ze al haar bodyshamers eens even goed op hun plaats. Het Nederlandse model, presentatrice en onderneemster beviel ruim een jaar geleden van zoon Muck en was in verband met haar aanstaand huwelijk met Jaap Reesema nog te zien in ‘Say yes to the dress’.

Met een carrière als Kim en ex-Miss Nederland zijnde, sta je natuurlijk per definitie continu in de schijnwerpers. Dat levert naast hele mooie plaatjes ook de nodige kritiek van bodyshamers op. Kim pikt het niet meer. En terecht! Want zij zit lekker in haar vel en het commentaar zegt meer over de criticasters dan over haar. Nee, ik ben niet gezegend met eenzelfde setje DNA als Kim Kötter. Maar geeft mij dat het recht om over haar te oordelen, of andersom? Nope.

So: Yes to the dress & no to shame! Amen!

Haar boodschap:

“Oooh ja.. nog even.. dus na mijn zwangerschap was ik nog te dik volgens een aantal mensen. Alsof ik weer zwanger leek. (Ik was ook 19 kilo aangekomen) Nu ben ik nog niet terug op oude gewicht (hoeft ook niet) maar wel lekker aan het sporten en weer een stuk slanker. Ik durf weer jurkjes/jumpsuits aan. En dan gaan mensen tegen je zeggen of over je zeggen: je bent veel te dun je moet meer eten. Of: ja ja ze neemt wel cake mee maar ze eet vast alleen maar blaadjes sla. Of; die gaat vast naar het toilet straks. Mensen: zouden jullie aan mensen zeggen die je niet kent: je bent te dik je moet afvallen? Nee. Doe dat dan ook niet over slanke mensen.

Ik ben niet op een dieet. Ik heb nu 6x gesport. (Dus nee ik sla niet door, ik ben gewoon gezond bezig) Ik heb het DNA van mijn moeder. En ik eet minimaal 2x per week taart. En ook al zou ik dat niet doen. Het is mijn leven. Ik voel me uitstekend. Ik ben gezond. Ben erg gelukkig met mijn gezin en familie en vrienden. Zit goed in mijn vel. Letterlijk en figuurlijk. Dat is ook nog eens handig meegenomen met mijn werk.. ja. Maar de boodschap is: Je hoeft niet altijd iets aan te merken hebben op anderen. Iets waarderen is veeeeeel leuker! Voor jullie allemaal: wat zien jullie er goed uit!! 🎀”

Lees ook het blog van mama Mirjam over haar #mombody!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

voorbeeld voor dochters

#Mombody inclusief buikje, hangbillen en striae

Ken je die quote? ‘Platte buik had ik, stond me niet.’ Die gaat over mij. Maar eigenlijk alleen het eerste gedeelte, want...