#Mombody inclusief buikje, hangbillen en striae

22 december 2017

Ken je die quote? ‘Platte buik had ik, stond me niet.’ Die gaat over mij. Maar eigenlijk alleen het eerste gedeelte, want een platte buik stond me namelijk super goed. Maar soms is het wel lastig dat ik een voorbeeld voor dochters ben.

Het is zondagochtend, de hele bende van ellende zit al aan de ontbijttafel en ik schuif aan in een niets verhullend shirtje. Het is ten slotte zondag en dan mag dat. “Mama, wat heb jij een dikke buik, zit er soms een baby in?” vraagt Fajah. Lekker dan, ook goeiemorgen. Nee dus, maar er hebben wel vier baby’s ingezeten, telt dat ook? Ik baal best wel een beetje en eet een broodje minder tijdens het ontbijt. Een half uurtje later zie ik mijn oudste dochter voor de spiegel staan; “pfff, ik word best dik he mam?” Pardon? Excuse me? En ik heb er spijt van dat ik tijdens het ontbijt zo duidelijk heb laten merken dat ik baal van mijn ‘buikje’.

#mombody

Fitgirls trainen zich een slag in de rondte en ook de fitmoms lijken op mijn social mediakanalen in de meerderheid. En ik? Ik doe verwoede en minder verwoede pogingen om aan het huidige schoonheidsideaal te voldoen. Ik ga naar de sportschool, ik pak de fiets in plaats van de auto, ik heb een bodyhoop is huis gehaald en ik probeer gezond te eten. Achter alles van deze opsomming kun je gerust het woordje ‘soms’ plaatsen. Want heel eerlijk; ik vind het huidige schoonheidsideaal best mooi. Gezond, slank en een getraind lijf met behoud van vrouwelijke rondingen.

Maar goed, na vier kinderen kan ik trainen tot ik erbij neerval, een zwangerschap (of meerdere) laat nou eenmaal sporen na op je lijf. En hoe mooi ik het huidige schoonheidsideaal ook vind, mijn mombody inclusief buikje, hangbillen en striae is me eigenlijk heel dierbaar. Mijn mombody heeft kinderen gedragen, op de wereld gezet, gevoed en getroost. En daar kan geen schoonheidsideaal tegenop.

Voorbeeld voor dochters

Als moeder is het mijn taak om twee jonge prachtige meiden netjes af te leveren. En het laatste wat ik wil, is dat ze denken dat ze aan welk schoonheidsideaal dan ook moeten voldoen.

Ik wil ze leren dat ze van zichzelf moeten houden, gewoon zoals ze zijn. Dat het vrouwelijk lichaam prachtig is, in alle soorten en maten. En dat een glimlach en een positieve mindset zoveel mooier zijn dan een paar strak getrainde billen. Dat liefde voor jezelf ook betekent dat je goed voor jezelf moet zorgen. Voldoende beweging, gezonde voeding en niet roken en drinken 😉

Dus zo goed en zo kwaad als het gaat, probeer ik maar het goede voorbeeld voor dochters te geven…

Kids- They don’t do what you say; they do what you do -Jennifer Lopez

Lees ook: ‘Opgebiecht: ik ben een slonzige moeder!’ >>

voorbeeld voor dochters

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...
kinderkamer-babykamer

Dé kinderkamer trends van 2024

Verwacht je binnenkort een kleintje? Gefeliciteerd! Dan ben je misschien al bezig met het inrichten van de kinderkamer. Meubels, muurkleuren,...
meisjes-zomerkleding-nono

Pre spring collecties 2024! Are you ready?

Het is nog te koud voor blote benen onder dat te gekke nieuwe voorjaarsrokje, maar er is overal aan gedacht...