hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Lifestyle zorgverzekering keuzestress , zorgverzekering keuze, fbto, restitutiepolis, natura polis

Published on december 18th, 2018 | by Mi-choe

0

Eind van het jaar, tijd voor de zorgverzekering keuze

Verander jij wel eens van zorgverzekering? Ieder jaar zo ergens in november neem ik me voor om de zorgverzekering weer eens onder de loep te nemen. Intussen is er ook vanuit de regering van alles bepaald en dat betekent ook dat er qua kosten weer veranderingen zijn. Ik moet bekennen dat ik al jaren bij dezelfde zorgverzekering zit, omdat ik door de bomen het bos niet zie. En toch wil ik dit jaar een goed afgewogen zorgverzekering keuze maken. Eerst maar eens goed inlezen.

zorgverzekering keuzestress , zorgverzekering keuze, fbto, restitutiepolis, natura polis

Natura- of Restitutiepolis: wat is het verschil?

Een Natura polis houdt in dat je een goedkopere polis hebt, omdat je alleen 100% vergoed krijgt als je naar een zorgaanbieder gaat waarmee jouw verzekeringsmaatschappij afspraken heeft gemaakt. Is die zorgaanbieder niet aangesloten bij jouw verzekering, dan krijg je maar een deel vergoed. Het is dus belangrijk om dat van te voren te weten, zodat je de kosten in kunt schatten. Kies je voor een Restitutiepolis van FBTO dan is je maandelijkse premie iets hoger dan bij een naturapolis, maar krijg je dus bij alle zorgaanbieders 100% van je kosten vergoed, mits het onder de basisverzekering valt. Dat is eigenlijk het grote verschil.

zorgverzekering keuzestress , zorgverzekering keuze, fbto, restitutiepolis, natura polisNaast deze keuze heb je tal van aanbieders. Hoe weet je welke bij jou past? Zet op een rijtje wat je belangrijk vindt! Bij de Consumentenbond vind je ook vaak handige informatie. Wij hebben de zorgvergelijker ingevuld en kwamen uit bij FBTO. De basis van alle zorgverzekeringen is natuurlijk hetzelfde, maar er zijn wel degelijk onderlinge verschillen te bespeuren.

 

zorgverzekering keuzestress , zorgverzekering keuze, fbto, restitutiepolis, natura polis, tandarts-die-meisje-in-haar-bureau-onderzoekt_1321-1518

Wij vinden het fijn om het verplichte en vrijwillige eigen risico in termijnen te betalen. De rekening kan soms flink oplopen en dan is het fijn om gespreid te kunnen betalen. Ook willen wij zelf bepalen wanneer wij de zorgpremie betalen. Dit kan bij FBTO. Verder is het handig dat je ook modules met verschillende vergoedingen aan en uit kunt zetten. Zo betaal je dus nooit voor de zorg die je niet hebt gebruikt. Verwacht je aankomend jaar extra zorg nodig te hebben, dan kun je voor 31 december de bijpassende module aanzetten. Die wijziging blijft dan het hele kalenderjaar actief.

Mocht je nog willen switchen dan is dit het moment om het te doen, want anders zit je weer een jaar aan je huidige zorgverzekering vast. Laat je goed informeren, bekijk goed wat de verschillen zijn op het gebied van eigen risico betalen en welke zorgaanbieders vergoed worden.

 

zorgverzekering keuzestress , zorgverzekering keuze, fbto, restitutiepolis, natura polis

Tips om je weerstand een boost te geven >>

12 tips van healthblogger Lilian om de feestmaand gezond door te komen >>

Tags: , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑