hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs zelf kleding ontwerpen, modeontwerpster, dochter wil modeontwerpster worden

Published on augustus 1st, 2018 | by redactie

0

Mijn dochter wil zelf kleding ontwerpen

De grote droom van mijn dochter is om later modeontwerpster te worden. Ik vind het te gek dat ze nu al weet wat ze wil worden en hier ook al zo doelgericht mee bezig is. Iedere dag bekijkt ze tal van youtube filmpjes, modeshows en vlogs om te kijken hoe andere ontwerpsters zelf kleding ontwerpen en hoe zij hier mee omgaan. Ze zit boordevol inspiraties en ideeën en deelt deze vaak met haar vriendinnen.

Zelf kleding ontwerpen

Haar inspiratie haalt ze van youtube en uit tijdschriften, maar ook laat ze zich graag inspireren door mensen op straat. Dan komt ze weer thuis met een beschrijving van een jurkje wat ze gezien heeft en dit gaat ze onmiddellijk natekenen en aanpassen naar haar eigen ideeën. In ons dorp is er iedere week een stoffenmarkt en hier struint zij graag over op zoek naar mooie stoffen, knoopjes, ritjes en garens.

Met de hand schetst zij haar ontwerpen en gaat dan aan de slag op de naaimachine. Uiteraard moet ik haar hier nog wel bij helpen, maar het idee dat dit helemaal uit haar zelf komt en zij deze ontwerpen maakt, vind ik echt leuk. Dit stimuleer ik dan ook zeker.

Meestal probeert zij onverwachte kleurcombinaties te combineren en dit pakt dan vaak ook heel goed uit. Ook gebruikt ze veel accessoires, zoals riemen, sjaals, sieraden, hoeden of tassen om te combineren met de door haar ontworpen kledingstukken.

Hergebruik van kleding

Favoriet bij haar zijn oude kledingstukken die ze een tweede leven inblaast. Van een oude jeans maakt zij in een handomdraai een kek spijkerrokje. Of op een saai T-shirt naait ze kleurrijke knopen en linten. En haar nieuwste ontwerp is een broek omtoveren tot flared pants, helemaal hip en al haar vriendinnen lopen er nu ook in.

Omdat ze weten op school dat zij heel creatief is heeft ze onlangs voor de hele school een sweater mogen ontwerpen via b55.nl. Dit was haar eerste officiële opdracht, maar wel eentje om te bewaren voor in haar portfolio.  Ik hoop dat ze met zelf kleding ontwerpen nog lang haar creativiteit kan ontplooien. Ik ben trots op haar!

Hebben jullie nog tips voor haar? Is zelf kleding ontwerpen ook de passie van jouw dochter?

Ga naar de Girlslabel Shop >>

Meisjes winterjassen gespot >>

Hippe meiden schoenen >>

 Meer meisjeskleding >>
Comments are closed.

Back to Top ↑