hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Lifestyle

Published on september 28th, 2015 | by redactie

0

Word je dik van brood?

Word je dik van brood of is het een fabeltje? Zijn het misschien de koolhydraten? En klopt het dat brood je een opgeblazen gevoel kan geven? Bekijk voor de antwoorden op deze vragen de onderstaande video waarin food blogger Miljuschka Witzenhausen op bezoek gaat bij verschillende experts.

Brood op zich is geen dikmaker. Natuurlijk geldt voor alles, dat als je er te veel van eet dat je er dik van kunt worden. Maar, als je je houdt aan de aanbevolen hoeveelheden brood van het Voedingscentrum en je kiest de juiste hoeveelheid en het juiste soort beleg, dan word je van brood zeker niet dik! Brood bestaat vooral uit zetmeel en bevat weinig vet. Ter vergelijking: 1 volkoren boterham bevat ongeveer 0,8 gram vet en 78 kcal, 1 portie krokante muesli 4,5 gram vet en 109 kcal en een gevulde koek 9,5 gram vet en 218 kcal. De kilocalorieën in een broodmaaltijd zijn dus vooral afkomstig van het beleg en niet van de boterham!
Comments are closed.

Back to Top ↑