Wintersport met het gezin

25 januari 2020

Bij wintersport denk je al gauw aan alle spullen die mee moeten. Het gevoel van laat maar, te lastig allemaal, besluipt je al snel. Voorheen gingen wij alleen met Rosalie op wintersport en brachten de kleinste naar oma. Zo had je een soort van je handen vrij en kon je met meer vrijheid genieten van de wintersport. Dit jaar vonden wij het tijd om ook de kleinste van 1 jaar (bijna 2) kennis te laten maken met het fenomeen wintersport. En dus heb ik wat handige wintersport tips voor al je met het hele gezin gaat.

Leuke vakantietips vind je hier >>

wintersport tips gezinWintersport tips voor het gezin

Houd bij het kiezen van je locatie de reisafstand in de gaten en start met plannen. Wij vinden in de avond starten met rijden een mooi tijdstip. Na het avondeten start onze reis. De kinderen heerlijk achterin met pyjama aan en een dekbed. Genoeg eten, drinken en schone kleding altijd binnen handbereik in de auto. Ik wil alles georganiseerd laten verlopen, mijn tik…..dus geen gegraai in het donker maar ik wil exact weten waar iets is. De reis verliep super goed. Wat deden de kinderen het goed tijdens de reis. Ipad, liedjes zingen en niet lang na vertrek sliepen ze al. Dit was een eitje!

Tijd voor een nieuwe wintersport kleding? Shop de hipste wintersport outfits hier.

Lees je goed in over de locatie

Portes du Soleil telt veel kindvriendelijke dorpen om wintersport met de kinderen tot een succes te maken. Het Franse “Family Plus Montagne” label is speciaal gecreëerd om duidelijk aan te geven welke plaatsen het meest kindvriendelijk zijn zodat gezinnen de ideale wintersport vakantie kunnen ervaren.

Leuke familiebestemming

Châtel is een fantastische familiebestemming. Het Franse skiresort Châtel grenst aan Zwitserland en ligt op 1.200m-2.100 meter. Zo heb je de Franse als zowel de Zwitserse gezelligheid. Op Pre-la-Joux is er een rodelbaan, een sneeuw speeltuin voor het hele gezin, een interactief parcours en nog veel meer. In Super-Châtel is een ski-kweekvijver net buiten het bergstation met veel liften geschikt voor beginners. Op een steenworp afstand van het dorpscentrum, aan de onderkant van Linga, ligt het gebied Les Pitchounes waar beginnende skiërs uitstekend uit de voeten kunnen. Deze plek is echt een aanrader. Met deze leuke wintersport tips voor het gezin ga je zeker een fijne tijd beleven.

Samen met vrienden kerst doorbrengen in Chatel, Port du Soleil. Het was echt een vakantie om niet snel meer te vergeten. Zes kinderen die zich heerlijk hebben vermaakt in de sneeuw. Rosalie en vriendinnetje zijn van dezelfde leeftijd samen op skiles gegaan, kleintjes in de kinderwagen of draagzak en ’s avonds lang tafelen en wijntjes drinken. Hoe fijn kan het leven zijn! Dus dit was zeker voor herhaling vatbaar.

Liefs,

Georgina

wintersport tips gezin

Shop voor een wintersportoutfit voor meisjes >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...