hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs welke dieren kunnen het hele jaar buiten

Published on januari 23rd, 2018 | by redactie

0

Welke dieren kunnen het hele jaar buiten in de tuin?

Mijn dochter vroeg al heel jong om een huisdier en dan het liefst een konijntje. Omdat ik zelf vroeger ook altijd thuis konijntjes heb gehad, kon ik me haar wens goed voorstellen. Maar om nou direct een dier in huis te nemen… Dus nu kwam de vraag: welke dieren kunnen het hele jaar buiten in de tuin?

Welke dieren kunnen het hele jaar buiten?

Mikki zat regelmatig bij de buren in de tuin, omdat zij een groot kippenhok hadden waar je in kon staan en op die manier kon ze gezellig tussen de kippen spelen. Bovendien mochten wij meegenieten van de verse eieren en ik vond het gescharrel en getok altijd erg gezellig klinken.

Van een vriendin van ons konden wij een prachtig, groot konijnenhok met nachthok overnemen. Dat hok moest gevuld worden, dus werden er op een mooie dag twee prachtige konijntjes aangeschaft, Bobo & Suffie.

Konijnen buiten

welke dieren kunnen het hele jaar buitenWe hebben geen moment getwijfeld of de konijnen binnen of buiten moesten verblijven. Ze hadden buiten een prachtig hok met een mooie laag stro waarin ze zelf holletjes creëerden. Af en toe haalde mijn dochter wel eens een konijn uit het hok om die te laten rennen in de bijkeuken, maar al snel schaften we daarvoor een verplaatsbare ren aan. Op mooie dagen konden de konijntjes lekker buiten rondrennen in het gras en ’s avonds gingen ze dan weer terug in het buitenhok.

Als het in de winter erg koud werd en hard vroor, plaatsten we het konijnenhok in de schuur. We verversten wekelijks het stro en in de winter lag er een lekkere dikke laag in het hok.

Bij iedere controle van de dierenarts werden we bevestigd van wat wij al wisten: de konijnen waren gezond, zaten goed in hun vacht en gewend aan de weersomstandigheden.

Het konijnenhok heeft hier jarenlang in de tuin gestaan, waar de konijntjes iedere ochtend gelijk werden verzorgd en vertroeteld. Het was ideaal op kind hoogte en makkelijk schoon te maken.

Onlangs hebben wij andere mensen weer een groot plezier gedaan met het konijnenhok, onze konijntjes leven niet meer, maar het hok kan nog jaren mee!

Heb jij aanvulling op de vraag welke dieren kunnen het hele jaar buiten?

Lees ook: “mama, ik wil op paardrijden” >>

BewarenBewaren

Tags: , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑