Waterpokken

24 mei 2018

Je weet dat het er ooit aan zit te komen, toch ben je onvoorbereid als het dan echt gebeurt; de waterpokken. Vorige week voelde ik op het hoofd van Jippe een bultje. Eentje maar. Het viel me wel op, maar ik gaf er verder geen aandacht aan. De volgende ochtend voelde ik er nog een paar op haar hoofd en dat vond ik wel raar. Ik keek daarom wel naar haar hele lichaam, maar helemaal niets te zien. Een paar bultjes in haar haar dat was het. Een paar uur later zag ik in haar nek opeens een wat roder bultje/blaasje en toen was ik echt gealarmeerd. Dit moesten de waterpokken wel zijn.

Waterpokken

Ik weet hoe mijn waterpokken waren als kind, dat stelde niet zo veel voor. Ik was een stuk ouder en kreeg ze twee keer, omdat ik beide keren zo weinig waterpokken had. Nou Jippe heeft dat dubbel en dwars over gedaan, die krijgt ze niet nog een keer. Binnen een paar uur zat haar hele rug en buik onder. Ik had al het nodige over de waterpokken gelezen en daarom keek ik ook in haar mond en ja hoor, er zaten ook een paar vlekjes/blaasjes op haar tong en tandvlees. Zo zielig. Gelukkig is haar gezicht redelijk gespaard gebleven, ook al zitten daar ook wel de nodige bultjes/ Maar haar hoofd, rug, buik en schaamstreek zijn het ergst.

Waterpokken TIPS

Tip van mijn vriendin was om Jippe in een badje met zemelen te doen. Dat zou zorgen voor uitdroging van de pokken. Gelijk vriend op pad gestuurd naar de supermarkt voor de zemelen. Alleen dat bleek nog niet zo makkelijk. Nadat drie medewerkers de hele winkel hadden doorzocht, werden de zemelen gevonden. Jippe gelijk in het badje ermee en ze leek ’s avonds rustig te gaan slapen. Voor een uurtje. Daarna was het toch steeds weer naar boven om haar weer in te stoppen. Een heftige nacht met weinig slaap voor iedereen volgde. Dat wilde ik natuurlijk niet weer.

Helaas is ze nu al zes nachten op rij aan het rellen. Al is het elke nacht weer iets later dat ze wakker wordt, en heeft ze duidelijk minder jeuk, toch bezorgt ze ons en zichzelf al een tijdje zeer weinig slaap. Poeh, als ik dit van tevoren had geweten, dan had ik me misschien wat beter voorbereid op dit alles. Maar ik weet ook wel dat je je hier niet op kunt voorbereiden. Ik kan alleen maar hopen dat het snel helemaal over is en dat ze zichzelf en daarmee ook ons weer een heerlijke nachtrust gunt :-).

Iemand nog tips die kunnen helpen bij waterpokken ??

Lees ook : 10x typisch meisjesgedrag >>

Twinning is winning >>

Meer meisjesmama blogs lezen? >>

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

badkleding protest

Summertime at the beach

De toverwoorden vandaag zijn; zon, zee en strand! Heerlijk spetteren en spatteren in het water in een badje in de...
protest bikini

Zwemkleding trends voor 2022 & de leukste zwemkleding voor meisjes

Ik kan bijna niet wachten totdat het zomer is. Het heerlijke zonnetje die de hele wereld net een beetje leuker...
zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer