Wat gaan jullie in de voorjaarsvakantie doen?

19 februari 2020

De voorjaarsvakantie komt er bijna aan! (Voor sommigen is deze al begonnen). De vakantie valt niet in elke regio hetzelfde en hier was het vorig jaar zelfs zo dat het per basisschool verschillend was. De ene basisschool wilde gelijk lopen met de middelbare school en de andere basisschool deed dit niet. Mijn 1ste advies is dan ook: check eerst de site van school, voordat je wat leuks gaat plannen! Ik heb wat leuke voorjaarsvakantie uittips voor je opgezocht.

De leukste uittips voor het hele gezin >>

Voorjaarsvakantie uittips voor het hele gezin

Naast carnaval vieren en mooie optochten bekijken, wil ik graag wat dingen benoemen die je in deze vakantie ook kunt doen. Ik wil beginnen met iets wat leuk is om te doen met de kinderen. Een bezoekje naar de bioscoop mag zeker niet ontbreken bij de voorjaarsvakantie uittips. De Grote Slijmfilm staat zeker op onze to-do-list!

de grote slijmfilm, bioscoopkaartjes winnen, bioscoop winactie

Bouw je eigen wereld in Goes

Houd je van bouwen of houd je kind van bouwen? De modelbouwshow in de Zeelandhallen te Goes is dan echt een aanrader! Hier kom je van alles tegen: gebouwen, spoorbanen, (race) auto’s, boten. Alles wordt op schaal nagebouwd en zo ontstaat er een miniatuurlandschap. Deze show vindt plaats in één weekend: 15 en 16 februari.

www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/hondsrug/buitencentrum

Ga een frisse neus halen en geniet van de natuur

Een leuk uitje in de natuur is het Boomkroonpad. Heerlijk wandelen, maar niet op de grond, maar door de toppen van de bomen! Dat klinkt spannend, toch?! Naast wandelroutes beginnen hier ook mooie fietsroutes. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke routes en wandelingen, verspreid door het land. Een wandeling is een mooi moment om samen te zijn, zonder verdere afleiding van beeldschermen of andere dingen. Klets lekker bij en ondertussen ben je lekker in beweging. Dit vind ik zelf een van de leukste voorjaarsvakantie uittips. Even een keertje wat anders.

keltische geschiedenis, sagen en legenden festival

Sagen & Legenden Festival

Op de Hoge Veluwe is er een festival waar je de Keltische geschiedenis kunt beleven. Er zijn kampvuren waar verhalen vertelt worden, maar je kunt er ook voor kiezen om met 1 van de 3 wandelingen mee te gaan: een volwassen wandeling, gezinswandeling of een huifkartocht. Er zijn diverse workshops en rollenspellen om naar te kijken. Er zingen Keltische Keilers Volksliederen, er is een doedelzakspeler en er zijn drummers. Zij laten hun muziek aan de bezoekers horen. Daarnaast is er ambachtelijk eten en kan je bijvoorbeeld vlees van het spit eten.

Dit festival vindt plaats van in het weekend van 22/23 februari en 29 februari/1 maart.

Uitjes voor papa’s en mama’s

De Huishoudbeurs wordt gehouden in de RAI- Amsterdam. Je vindt hier verschillende hallen waar je langs kraampjes kunt lopen met oa mode, vrije tijd, wonen en ook culinaire stands kom je tegen. Daarnaast zijn er optredens van artiesten en kan je je haar laten stijlen of krullen. De Huishoudbeurs is van 22 februari t/m 1 maart. Deze super populaire beurs mag natuurlijk niet ontbreken in mijn favo voorjaarsvakantie uittips.

Rondsnuffelen als je zwanger bent

De Negenmaandenbeurs valt gedeeltelijk tegelijk met de huishoudbeurs. Wanneer je 1 van deze 2 tickets gekocht heb, mag je ook de hallen van het andere event binnenlopen. 2 in 1 dus! Op de Negenmaandenbeurs vind je alles voor baby’s en het jonge kind. Naast kinderwagens, buggy’s en luiers, zijn er ook leuke kraampjes met baby- en kinderkleding, accessoires en speelgoed. Vaak met hele leuke beursaanbiedingen! Ook zijn er workshops en modeshows.

Lees hier alles voor en door mama’s >>

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...