hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Meisjeskamer kindervloerkleed, vloerkleed meisjeskamer, speelkleed meisje

Published on augustus 12th, 2019 | by redactie

0

Het ideale vloerkleed voor in de kinderkamer

Comfort willen we natuurlijk in het hele huis, dus ook op de kinderkamer. Wanneer je uit je bedje stapt is er niets fijner dan op een zacht kleed te stappen (en niet meteen op de koude vloer). Dat vinden wij fijn, maar onze kinderen natuurlijk ook. Daarnaast kun je heerlijk op een vloerkleed spelen en kan het een echte eyecather van de kamer zijn.

Op zoek naar een vloerkleed voor in de kinderkamer

Sfeer op de kinderkamer, daar zijn we allemaal naar op zoek. Want hoe fijn is het wanneer een kamer warm en sfeervol aanvoelt. Een kinderkamer moet echt een fijn plekje voor jouw kind zijn. Eentje waar zij graag slaapt, maar zeker ook fijn kan spelen, huiswerk maken en met vriendinnetjes kan kletsen. Meestal leggen we de focus bij het inrichten van de meisjeskamer als eerste op de kindermeubels, behang of kleur van de muren. Maar wat als we nu eens als uitgangspunt een mooi kindervloerkleed nemen.

Drie tips voor het kiezen van een vloerkleed voor de kinderkamer:

1. Waar komt het vloerkleed te liggen

Bij het inrichten van de kinderkamer heb je vast al nagedacht waar het vloerkleed moet komen te liggen. Is het de bedoeling dat het kleed dé eyecather van de kamer wordt, of wordt het een speelkleed of warm kleed voor aan de rand van het bed. Misschien wil je het kleed wel gebruiken om de kamer in twee te delen? Dit zijn belangrijke factoren die bepalend zijn bij aanschaf van een nieuw vloerkleed.

kindervloerkleed, materiaal vloerkleed, roze tapijt met stippen2. Materiaal en kleur kindervloerkleed

Is het doel van het vloerkleed “warme voetjes” en leg je het kleed voor of half onder het bed? Dan is moet je goed op de afmeting leggen en vooral ook op het materiaal waarvan het kleed gemaakt is. Een hoogpolig tapijt voelt heerlijk aan de voetjes, maar doet het minder goed als speelkleed om lekker op te spelen. Kleine kinderen kunnen nog wel eens knoeien waardoor een makkelijk schoon te houden kleed een goede keuze zal zijn.

 3. Kies je voor een druk of rustig vloerkleed

Jouw kleine meisje verdient alleen het beste! Een leuk patroon spreekt tot de verbeelding en fantasie van je kind. Denk aan prinsessen en kastelen, dieren, wolkjes en bloemen, het kan allemaal. Meestal is roze de kleur waar voor gekozen wordt. Mocht de meisjeskamer al erg druk zijn dan kan het verstandig zijn om voor een effen kleed te kiezen. Dit zorgt voor rust op de kamer. Een kleurig vloerkleed kan juist weer een mooie blikvanger zijn in de kinderkamer. Waar kies jij voor?

Wat is het ideale vloerkleed?

Wat het ideale vloerkleed voor de kinderkamer is, is voor iedereen en ieder doel weer anders. Maar één ding is zeker: een vloerkleed is een sfeermaker op de kinderkamer!

prinsessenkleed, vloerkleed kinderkamer, meisjeskamer, vloerkleed meisje

 
Comments are closed.

Back to Top ↑