Kinderkleding kopen: hobby of verslaving?

26 februari 2020

Ik ben verslaafd… Ja, echt. Verslaafd aan kinderkleding kopen. Nog voordat mijn dochter geboren werd, verloor ik me al in de roze babykleding en kon ik niet wachten tot ze alles aan kon. Ik weet nog dat ik over 1 pakje van ‘Gymp’ echt serieus lang nagedacht heb voordat ik het daadwerkelijk kocht, want 80 euro voor een legging, jurkje en bolero, ik leek wel gek, wat een geld! Ik had toen nog geen enkel benul van merkkleding voor baby’s, laat staan van de wereld die daarna voor me open zou gaan.

Meer meisjeskleding outfit of the day inspiratie >>

Verslaafd aan kinderkleding kopen

In de eerste 2 jaar van haar leven ging het nog redelijk. Ik shopte natuurlijk wel, maar had toen nog de missie om zo veel mogelijk voor weinig te shoppen, dus ik struinde heel internet af naar de beste koopjes. Het kantelpunt kwam toen ik een lokale kinderkledingwinkel binnenstapte en werd geconfronteerd met het merk Like Flo, ik was op slag verliefd. Na Like Flo volgden in het begin onder andere Z8 en B.Nosy en voordat ik het wist was de eerste aanzet voor mijn huidige verslaving gegeven. Om het wat minder ernstig te laten lijken noem ik het altijd mijn hobby en hobby’s kosten nu éénmaal geld, toch?

like flo, meisjeskleding inspiratie, meisjeskleding voorbeelden

Shirt en rokje

Als eerste online bestellen

Inmiddels ben ik dus zo iemand die niet kan wachten tot de nieuwe kinderkleding collecties uitkomen. Als om 00:00 uur ’s nachts nieuwe leveringen online gaan zit ik klaar en rond ik om 00:05 met bonzend hart mijn 1e bestelling af. Het liefst plaats ik zelfs een pre-order, zodat ik zeker weet dat ik de gewilde items niet mispak. Ik ben zo’n moeder die haar kind winterjassen laat passen terwijl de mussen van het dak vallen en mouwloze jurkjes koopt terwijl de 1e sneeuw nog moet vallen. En dan het eeuwige dilemma. Hoeveel zal ze gaan groeien? Wat nu past, zit dat over een maand of 4/5 als ze het echt gaat dragen dan ook nog goed of kijken we dan tegen een paar billen aan? Noem me knettergek, maar ik hou ervan en ik weet dat ik gelukkig niet de enige ben 😉.

moodstreet, moodstreet jurkje, meisjes jurkje roze met rood

Meisjes merkkleding

De merken Like Flo, NONO en B. Nosy domineren bij ons de kast, gevolgd door Quapi en O’Chill, maar bijvoorbeeld ook van Le Chic, Moodstreet, NoBell, Dutch Dream Denim, Topitm, Street Called Madison en Little Miss Juliette voegen we af en toe iets toe aan de kast. Juist die variatie van verschillende kinderkleding merken en daarmee ook verschillende stijlen vinden wij erg leuk. Wat hierbij ook helpt is dat Amber gaat voor girly all over met felle kleurtjes (en dan het liefst roze), tule en bling en dat ik houd van wat meer ingetogen, soms klassiek zelfs.

meisjes oufit, outfit of the day meisjes kleding, girlslabel, like flo outfit

Like Flo

TIP

Tip voor de mama’s die ook meisjes hebben met een sterke eigen mening. Het compromis dat wij hebben is dat Amber de ene dag mag kiezen wat ze aan wil en ik de andere dag. De dag dat ik kies pak ik dan 2 kinderkledingsetjes waar zij dan vervolgens nog uit mag kiezen. Dus ik geef haar wel echt haar eigen inbreng, want ik zie graag dat ze haar eigen smaak ontwikkelt. Wat ik ook heb geleerd in de jaren: als ze tijdens het passen al zegt iets echt niet mooi te vinden, dan gaat het terug naar de winkel, hoe verliefd ik ook ben op het kledingstuk/de set. Het resultaat van dat niet doen is namelijk dat het aan het einde van het seizoen alsnog ongedragen in de kast hangt. Door schade en schande wordt men wijs zeg maar.

Kijken jullie mee naar een kleine impressie van de meest recente leveringen van een aantal verschillende merken?

meisjes outfit inspiratie, meisjeskleding, merkkleding meisjes

Wat een geweldig jurkje en jasje is deze combi!

like flo, meisjeskleding inspiratie, meisjeskleding voorbeelden

Jurkje winnen?

Ben jij ook gek op kleding voor je dochter? Of misschien ook wel een tikje verslaafd aan kinderkleding kopen? Goed nieuws: we mogen ook nog het leuke jurkje van O’Chill dat Amber draagt weggeven. Ga naar de pagina favoriete meisjesjurken op Girlslabel en vul het formulier in. Good Luck!

ochill, ochill online kopen, ochill jurkje, meisjesjurken

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...