Verhuizen met kinderen is een uitdaging!

6 februari 2018

Zo wauw, opeens zit je in een periode van verhuizen met kinderen en vooral sorteren:

  • Kringloop
  • Stapeltje voor vrienden / vriendinnen
  • Marktplaats
  • Container

Wij hebben ons droomhuis gevonden! Maar jeetje zeg, de hypotheekregels zouden in 2018 gaan veranderen dus we moesten vaart maken. Door mijn ziekte heb ik geen inkomsten noch een uitkering dus op één salaris moeten we goed uitkomen… Mega spannend. We lieten een waardebepaling doen voor onze woning en deze pakte positief uit! Gelukkig! Met de overwaarde van onze  huidige woning, kunnen we een veel nieuwer en beter geïsoleerde woning kopen. Ergens knaagde nog wel aan mij dat het huis veel kleiner is.

Verhuizen met kinderen

Maar de locatie is TOP. We kijken nu tegen de muur van een school aan en daar hebben we uitzicht over grasvelden. Zoveel mooier. En daardoor hoop ik meer zelfstandigheid te kunnen krijgen wbt Yuki. Ik kan haar veel gemakkelijker uitlaten. Ook is Noortjes school dichterbij, wat betekent meer vriendjes in de buurt èn ook hierbij hoop ik op meer zelfstandigheid. Ik zal haar vaker  van en naar school kunnen brengen. Alle dankbaarheid gaat naar de mensen uit die mij nu hierbij helpen.

verhuizen met kinderen

Maar toen kwam het uiteindelijk taxatierapport. Dat was schrikken!! Omdat wij een MGE woning hebben, verkopen wij terug aan de woningbouw. Eén makelaar doet de waardebepaling, de andere makelaar de uiteindelijke taxatie. Ik zag veel beren op de weg en zag het niet meer zitten, de uitkomst was te laag. We besloten bezwaar in te dienen en dit heeft gelukkig goed uitgepakt.

We are in! Alles gaat door! Yes!

Meisjeskamer

Noortjes kamer is het eerste grote project. Omdat we één kamer te kort komen, maakt Marcel daar een super mooie kamer van. Inmiddels is hij bezig met haar bedstee. Ze wil zo graag een bed met deurtjes 😉 Ben mega trots op hem en natuurlijk ook de mannen die op hun vrije dagen ‘even’ zijn komen helpen! Verder krijgt ze pasteltinten in haar kamertje en er zullen eenhoorns te zien zijn!

verhuizen met kinderen

Noud zijn kamer wordt een Woezel en Pip kamer. Wij hebben van een drogist een stellage kregen, deze gaan we knippen we en plakken we op de muur. Gaat zo gaaf worden!

Waar ik op dit moment zelf zo van baal is dat ik me niet volledig kan inzetten zoals ik zou willen. Ik wil helpen met behang schrappen, verven, maar ook dozen uitzoeken en inpakken. Nu zoek ik één doosje uit, misschien twee, en dan weer rust. Ik wil zoveel meer op één dag… Verhuizen met kinderen is echt een uitdaging qua plannen. Noud hobbelt natuurlijk ook rond en wil ook zijn aandacht. Plannen, plannen en nog eens plannen. Hopelijk halen we de eind streep.

Bekijk ook meisjeskamer inspiratie >>
Bekijk ook jongenskamer inspiratie >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Even voorstellen...

Even voorstellen – Leandra (loedermoeder)

Even voorstellen hoe het werkt in deze loederfamilie die hun kind gewoon een koekje geeft als ze dat wil, de...
kinderbehang meisje bloemetjes binnenzoet

Een droomkamer met behang van Binnenzoet

Kleine meisjes worden groot en ook de behoeften veranderen daarin mee. Mijn jongste twee dames sliepen samen op een kamer...
verplichtingen tijdens feestdagen

De feestdagen zijn geen (kerst)bal aan!

Het is weer zo ver. De laatste maand van het jaar is aangebroken en dat brengt weer heel veel drukte...