Verhuizen en kinderfeestjes

2 juni 2016

Kinderen brengen ook verjaardagsfeestjes met zich mee. En tja ik vind dat altijd wel een dingetje. Luna werd onlangs zeven; daar hoort een echt kinderfeestje bij. Nou wonen wij net een half jaar in ons mooie paleis in een compleet nieuwe omgeving. Luna heeft logischerwijs moeten schakelen toen ze uit haar vertrouwde omgeving werd gehaald met haar vaste vriendengroep, klas en juffen om zich heen. Ze kende helemaal niemand, een continurooster en ook de lessen waren compleet anders.

Al snel kwamen de eerste klasgenootjes over de vloer, volgens mij uit pure nieuwsgierigheid maar goed, de contacten werden gemaakt. Zo makkelijk kan het dan toch gaan bij kinderen. Inmiddels is de nieuwigheid eraf en gelukkig blijven de speelafspraken. Het mooie aan zo’n dorp is trouwens dat iedereen weet wie jij bent, dus ik heb werkelijk nooit ons adres voor het ophalen doorgegeven.

Gebruik hier is dat je de uitnodigingen thuis langs brengt. Op zich zit daar een prima gedachte achter, ook al kan je je afvragen of je kinderen niet ook moet leren omgaan met een situatie als geen uitnodiging ontvangen. Teleurstellingen zullen ze wel vaker tegenkomen nietwaar?

Samen met dochterlief de uitnodigingen in elkaar geknutseld en toen met de google maps een halve dag bezig geweest om ze persoonlijk te overhandigen. Het stadje heb ik inmiddels redelijk op mijn netvlies, evenals ouders die bij kinderen horen haha.

Omdat we zijn begonnen met verbouwen en we een hele kleine aap hier thuis hebben, leek het mij een goed idee om het buiten de deur te vieren. Taart eten en kadootjes uitpakken was wel nog even thuis. Zo konden haar zuster en broertje even mee genieten van de happening. Daarna op weg naar de boerderij. Dank oma voor het oppassen en opa voor het taxiën hèhè. Daar hebben ze allerlei beestjes geaaid en geknuffeld, een konijntje getimmerd van boomstammen (echt heel leuk), nog wat spelletjes gedaan (touw trekken, twister etc.) en uiteindelijk frietjes gegeten met als afsluiting een kampvuur waar ze marshmallows konden roosteren. Geloof me, dat alles voor een zeer schappelijke prijs.

Luna vertelde dat alle kindjes maandag in de kring hebben verteld dat ze naar haar feestje waren geweest en wat ze allemaal gedaan hadden. Volgens mij was het wel geslaagd geweest. Ik zeg het je, ik ben trots op mijn apie dat ze in die compleet onbekende omgeving zo snel al veel leuke kinderen om zich heen heeft gevonden.

Liefs,

Fleur

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...