Vegan gellak voor een betere wereld

25 januari 2021

Je ziet het steeds vaker voorbijkomen: merken die met hun producten steeds meer rekening houden met verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Op deze manier wordt er bijgedragen aan een betere wereld. Wellicht denk jij bij het kopen van bepaalde producten niet altijd na over het feit of het duurzaam geproduceerd is. Denk bijvoorbeeld aan gellak. Wist jij dat er steeds meer vegan gellak op de markt komt? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Wat is gellak?

Je nagels lakken met gellak heeft veel weg van het lakken van jouw nagels met gewone nagellak. Echter is het verschil dat gellak moet worden uitgehard aan de hand van een UV/LED hardingslamp. Dit geeft een glanzend effect. In tegenstelling tot normale nagellak blijft gellak door het uitharden een stuk langer zitten. Gellak kan in principe tot wel 2 tot 3 weken mooi blijven zitten. Dit maakt het ideaal voor wie graag wil dat nagels er voor een lange tijd mooi en verzorgd uitzien. Gewone nagellak kan vaak maar een korte tijd blijven zitten, omdat het op een gegeven moment loslaat. Hierdoor zal je steeds vaker je nagels weer opnieuw moeten lakken. Dit is bij gellak niet het geval, want dit blijft in een goede staat voor een aantal weken. Na deze weken kun je gewoon weer nieuwe gellak aanbrengen.

Wat is vegan gellak?

Vegan gellak is gellak dat op een verantwoorde en duurzame manier is geproduceerd. Dit betekent dat tijdens de productie van gellak rekening wordt gehouden met schadelijke stoffen die slecht zijn voor het milieu. Vegan gellak wordt daarnaast ook niet getest op dieren. Een voorbeeld van een populair merk dat zich focust op vegan gellak is Yinger. Ben je een liefhebber van gellak, maar vind je het tegelijkertijd ook belangrijk om rekening te houden met het milieu? Dan is het zeker aan te raden om eens een kijkje te nemen bij dit merk.

Wat zijn de verschillen tussen normale gellak en vegan gellak?

Tegenwoordig wordt nog veel gellak geproduceerd zonder daarbij rekening te houden met het milieu. Dit is bij vegan gellak wel het geval. Bij de productie van vegan nagellak worden schadelijke stoffen voor het milieu geweerd. Door te kiezen voor vegan nagellak draag jij dus ook een steentje bij aan een betere wereld. Dat er bij vegan gellak schadelijke ingrediënten zijn geweerd, betekent bovendien niet dat de gellak er heel anders uitziet. Het is al in ontzettend veel soorten te verkrijgen, waardoor je genoeg keuze hebt om een mooi passend kleurtje te vinden.

Heb je zelf nog nooit gellak op je nagels aangebracht, maar zou je dit wel graag willen? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een complete gellak set. Aan alleen een potje gellak heb je namelijk niets, want als je niet beschikt over een UV/LED hardingslamp kan de gellak niet uitharden. Met een complete gellak set heb jij een beetje jouw eigen salon aan huis. Vanaf dat moment kun je beginnen met het aanbrengen van mooie gellak en dit regelmatig met elkaar afwisselen. Zo ben je in ieder geval altijd verzekerd van mooie verzorgde nagels!

 

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

duurzame keuzes

Creëer een stralende toekomst voor je huis: veilige en duurzame keuzes die het verschil maken

Er zijn ontzettend veel keuzes te maken en beslissingen te nemen als het gaat om het bouwen, verbouwen of opnieuw...
badjassen en lingerie

Luxe en verfijning voor dames

Badjassen en lingerie zijn niet alleen functionele kledingstukken, maar ook een uiting van luxe en verfijning voor dames. Of je...
corrigerend ondergoed

Zo koop je het perfecte corrigerend ondergoed voor jezelf

Wil je altijd stralend de deur uitlopen als moeder, maar ben je momenteel niet helemaal tevreden met je lichaam? Om...