Vakantie op Mallorca

28 juni 2015

‘Waar gaan we dit jaar weer op vakantie?’ Dat gevoel en die gedachte zullen toch veel mensen elk jaar weer hebben. Ik dus ook. Omdat Jippe nog geen 2 is, wilde ik heel graag gaan vliegen. Nu was ze nog gratis in het vliegtuig en kon ik kijken of ze het wel iets vond. Na dagen of eigenlijk weken zoeken naar een geschikte vakantie, kwamen we uiteindelijk uit op Mallorca. Zelf was ik ook 2 toen ik voor het eerst naar Mallorca vloog, dus ik was tevreden met onze keus. Toch was ik wel een beetje zenuwachtig, niet voor mezelf, maar hoe Jippe het zou doen tijdens de vlucht. Ik hoopte vurig dat ze niet de hele reis zou huilen, maar ja dat weet je natuurlijk nooit.

Aangekomen op Schiphol verliep alles eigenlijk heel voorspoeding. We hoefden nergens lang te wachten en aangezien we geen buggy mee hadden, nou ja correctie wij hebben geen buggy, hoefden we niet moeilijk te doen met het boarden. De Tula (onze draagzak) was zeker fijn om mee te hebben op vakantie. Geen gedoe met kinderwagens dus, ook niet met al die trapjes op Mallorca. Ze zat heerlijk op onze rug te genieten steeds van het uitzicht of ze was onwijs lekker aan het tukken. Echt een aanrader voor vakantie. Even afgedwaald, want inmiddels zaten we in het vliegtuig, Jippe bij mij op schoot. Dat we niet de enige waren die met een klein kind vlogen was wel duidelijk. De stewardess gaf aan dat er 25 baby’s aan boord waren. Jippe viel ook onder de term baby, ze bedoelde hiermee kinderen die geen eigen zitplaats hadden en bij hun ouders op schoot moesten. Geen probleem voor Jippe. Ze keek naar buiten en aangezien ze net de kleur blauw kon zeggen, kon ze zich helemaal uitleven op Schiphol. ,,Blauw, blauw, blauw”, gilde ze steeds als ze een vliegtuig zag met iets blauws. Haar vingertje priemde dan in de juiste richting.

Op het moment van opstijgen was ik een beetje bang dat ze last van haar oren zou krijgen. Dus zo goed en zo kwaad als ik kon legde ik precies uit wat er ging gebeuren. Jippe gaf geen krimp toen we de lucht in waren. Ze keek heel belangstellend naar buiten en gilde ‘wauw’ en ‘blauw’ en ‘oto’. Helemaal gelukkig keek ik haar aan en ik wist dat het goed zat. Jippe zou geen last van het vliegen hebben. Helemaal niet zelfs, ze vond het echt heel leuk.

Aangekomen bij ons appartement op Mallorca ging het eigenlijk ook heel goed. Appartement was er mooi, ligging perfect, dus we hadden niks te klagen. Nou ja, ik wel een beetje, maar dan over iets waar je geen invloed op kan hebben, het weer. De week voordat we op vakantie gingen had ik steeds goed gekeken wat voor weer het was op Mallorca en dat beloofde veel goed. Helaas troffen we het niet in onze week. Het was veelal bijna de hele dag bewolkt en we hebben ook een paar keer regen gehad. Dat is niet leuk natuurlijk, vooral als de temperatuur wel lekker is. En Jippe wilde bijvoorbeeld steeds in het zwembad, nou zo zonder zon was dat behoorlijk koud. Met zon ook hoor haha, want het water van het zwembad was echt heel koud, de zee was iets warmer.

Maar terugkijkend op onze eerste vliegvakantie is het eigenlijk heel goed bevallen. Mallorca was heel mooi, de mensen heel erg aardig en het was een heerlijk weekje ontspannen. Even nergens aan denken, geen telefoon of internet, gewoon lekker met z’n drieën. Jammer dat zo’n weekje altijd weer zo snel voorbij is, maar zoals ze altijd zeggen ‘gelukkig hebben we de foto’s nog’.

Esther

vakantie op Mallorca

vakantie op Mallorca

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...
4president kinderkleding kidsfashion

Een stoere en trendy collectie van 4PRESIDENT

Of je nu voor een gave print gaat of een uni item, jij kiest je eigen uitstaling volledig in de...
loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...