FF weg naar favoriet vakantieland

16 juni 2016

Voor de 3e keer op rij naar Denemarken. Ditmaal naar het Deense waddengebied. Voornaamste reden was eigenlijk dat ze voor die week alleen daar mooi weer voorspelden en tja dat is toch wel fijn hèhè.

Ik ben echt fan geworden van Denemarken. De huisjes zelf zijn zeer goed te betalen, het is niet al te ver rijden, met een beetje geluk kan je lekker veel buiten zijn, de mensen zijn zeer vriendelijk, de natuur is prachtig, het eten is heerlijk en gezond en in de winkels kan je de hipste spullen scoren.

Het was de eerste keer dat we met de vier apies in een auto op pad gingen, maar dat ging gelukkig erg goed. Lang leve de multimac, ideaal als er net een 4e apie geboren is. Aangekomen op locatie, vlogen de kinderen uit de auto, want wat bleek, de achtertuin was een grote speeltuin met trampoline, glijbaan, zandbak etc. Dat beeld dat jij op het terras kon genieten van zon, wijn en visjes en de apies lekker spelen, leek steeds meer werkelijkheid te kunnen gaan worden J. Bij aankomst zijn we ergens gaan eten, omdat er geen winkel meer open was, maar ook dat was geen straf. Een kindvriendelijk restaurantje met een aparte speelkamer waar de apies zich prima konden vermaken. Zelf een heerlijke salade met vis gegeten en ook de kinderen kregen een gezond bordje met van alles.

Een ander fijn praktisch positief punt in Denemarken is trouwens dat de winkels op zondag gewoon open zijn. Verder keken wij onze ogen uit op het strand. Bij deze grote stranden rijden ze met de auto gewoon tot iets voor het water en gaan ze lekker voor de auto liggen. Een mooi avontuur voor de kinderen, maar het strand werd toch wel een stuk minder charmant.

Ook zijn we nog een dagje naar het vikingspark van Denemarken geweest. Overal waren huisjes nagebouwd zoals ze vroeger woonden, de koeien en schapen stonden los aan de ketting en de kinderen konden van alles doen. Van houtbewerking, tot muntjes slaan tot brood bakken, dat idee. Uiteraard ook nog een leuke speeltuin erbij, dus zeker een aanrader.

De plaatsjes in de nabije omgeving waren erg leuk. Veel hippe winkels, lekkere eettentjes en de huizen zien er kleurrijk en onderhouden uit. Nog wat mooie hippe gadgets voor in huis weten te scoren dus helemaal happy. Een laatste aanrader is een dagje fietsen. Ze hadden daar een soort tandemfiets waar twee kinderen voor je zaten en mee konden fietsen. Ze vonden het fantastisch. De fietspaden gaan zo nu en dan dwars door stukken bos/duin heen dus extra avontuur gegarandeerd!

Liefs,

Fleur

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...