Vakantie; gaan we wel of gaan we niet?

22 juni 2020

Vakantie; gaan we wel of gaan we niet? Vieren we vakantie in eigen land dit jaar of trekken we toch door naar het buitenland. Is het wel handig om nu te gaan vliegen? Zullen we niet beter met de auto gaan? Voor veel mensen komen deze vragen momenteel veelvuldig aan bod. Een tijdje geleden schreef ik een blog over waar onze keuze dit jaar op gevallen was en waarom we hiervoor kozen. Blijven we bij deze keuze of gooien we het roer om?

Lees ook: glamping of kramperen >>

Toch vakantie dit jaar?

Het zag er even naar uit dat voor iedereen de vakanties dit jaar in duigen zouden vallen. Gelukkig kunnen er na de beslissingen van het RIVM afgelopen weken toch vele vakanties doorgaan. Voor de mensen die al eerder op zomervakantie zouden gaan zijn in de meeste gevallen vouchers ter beschikking of ze kregen het geld van de reis terug. Er zijn nog een heleboel geboekte vliegtickets geannuleerd, ook deze zijn in de meeste gevallen gecompenseerd met een voucher. Had je een camping in het buitenland geboekt via een Nederlandse organisatie, dan was het bij heel veel mogelijk om de vakantie om te boeken naar een camping in ons eigen land. Gelukkig was er dus van alles mogelijk.

Aanbetaling al betaald…

Onze vakantie stond gepland naar Frankrijk, 3 weken voor dat corona uitbrak boekte we deze camping. Bij de reservering betaalde we gelijk een aanbetaling om onze plaats vast te zetten. Achteraf dachten we ‘hadden we maar gewacht met boeken en betalen’ maar dat is dus altijd naderhand wanneer je nog niet weet van wat er komen gaat.

vakantie, vakantie 2020 wel-of-niet-met-vakantie-dit-jaar

Campings zijn open

Naarmate de tijd langzaam verstreek en corona inmiddels toch wel onder controle lijkt te zijn kwamen de berichten over de campings weer vaker in beeld. Campings open in Nederland, sanitair ook open, (bepaalde) grenzen open en voor ons het belangrijkste dat (sommige) campings in het buitenland weer buitenlandse toeristen accepteren. Er viel een grote last van onze schouders, dat het in ieder geval mogelijk is om onze reis voort te zetten.

Met de auto op vakantie toch veiliger?

Hebben we getwijfeld? Jazeker, we hebben dan ook tot het laatste moment gewacht met de aanbetaling. Na de informatie nauwlettend te hebben gelezen bij onze camping organisatie en de richtlijnen bekeken te hebben vinden wij het veilig genoeg om te gaan. Ondanks dat nog lang niet alles in Frankrijk geopend is voor toeristen, laten wij het daar niet vanaf hangen. Op de camping is alles open, zwembad, snackbar, winkel, de animatie, allemaal op gepaste manier. We liggen op een kilometer van de zee waar we makkelijk naar kunnen uitwijken. Omdat we met de auto gaan kunnen we te allen tijde terug mochten we ons alsnog niet veilig voelen en we huren een stacaravan waar we ons eigen sanitair hebben en dat niet hoeven te delen met andere.

Wij hebben er zin in!

Dit alles gaf ons het gevoel dat we de vakantie niet moesten opgeven. Wij vinden het allemaal heerlijk om even van huis weg te zijn, vooral ik heb dat heel erg nodig om niet toch steeds aan het huishouden te blijven, ik kan dat thuis gewoon niet loslaten! Sinds de vakantie betaald is heb ik eigenlijk alleen nog maar heel veel zin om te gaan? Over een kleine 5 weken zitten wij heerlijk in ‘viva la France’.

Wij zijn benieuwd of jullie dit jaar op vakantie en waar ga je dan heen?

Liefs Kim

Bekijk ook onze TOP 10 buitenzwembaden >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

Mim-pi hartjesjurk meisjesjurk meisjeskleding boho kindermode kidsfashion

Mim-pi dreams come true

Mim-pi is een hip en lief kinderkledingmerk voor meisjes van 2 t/m 10 jaar in de maten 92 tot en...
original_2018-04-14-beekse-bergen-safari-resort0638-bewerkt_-_copy-5b8fecf0baaf3

De leukste kindercampings.

De zomervakantie staat weer bijna voor de deur en dat betekent dat veel mensen weer op vakantie gaan. Frankrijk, Spanje...
zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer