Vaderdag met gescheiden ouders kan prima!

29 mei 2019

De vader van Sverre en Veerle en ik zijn uit elkaar. En dat is natuurlijk hartstikke verdrietig maar ondanks dat, kunnen we het nog prima met elkaar vinden. We hebben een goede afspraak gemaakt waaraan we onszelf te alle tijden proberen te houden. Geen ruzie met elkaar! Dat maakt momenten als Vaderdag vieren een stukje makkelijker.

Lees meer over Wiljo >>

Natuurlijk lukt dat soms niet perfect, maar als het even misgaat, maken we het ook weer goed. De kinderen staan boven alles en daarom moeten wij goed met elkaar om blijven gaan. We maken soms zelfs nog leuke uitstapjes met ons vieren zoals naar de dierentuin of een pretpark. Vorig jaar zijn we zelfs nog een weekendje weggeweest met zijn allen, dus dan moet Vaderdag vieren zeker kunnen.

vaderdag vieren, vaderdag gescheiden ouders

Vaderdag vieren als papa ergens anders woont

Vaderdag vieren we dus ook nog. En dat kan best als papa ergens anders woont. En daarom gaan we op ’s ochtends op vaderdag met een ontbijtje naar papa toe en natuurlijk met de zelfgemaakte knutsels en Vaderdag cadeautjes. Papa doet dan open in zijn pyjama en daarna kruipen hij en de kinderen in zijn bed om ontbijt op bed te eten en cadeautjes uit te pakken.

Mijn ex en ik zijn nu bijna 2 jaar uit elkaar, de manier waarop was niet fijn, maar ik heb hem kunnen vergeven. Ik wíl niet meer boos op hem zijn en ik wil ook niet de zure moeder zijn die de hele dag nare dingen over haar ex denkt en uitspreekt tegen de kinderen. We zijn samen gelukkig geweest en onze kinderen zijn uit liefde geboren. Dat moeten we dus goed onthouden en daarom gunnen we elkaar ook het allerbeste.

Gescheiden, maar we zorgen nog wel voor elkaar

Zo doet mijn ex mijn tuin nog steeds, en kook ik wat lekkers voor hem als ik de kinderen ga brengen in ‘zijn’ weekenden. En waarom ook niet? We zijn er allemaal beter op als er geen ruzie is.

Dus ook deze Vaderdag zorg ik ervoor dat de kinderen een cadeautje hebben, en rijden we op zondagmorgen naar papa toe met een ontbijtje en verse jus. Dan verrassen we hem en mogen de kinderen lekker de dag bij hem doorbrengen terwijl ik naar mijn eigen huis ga. Vaderdag vieren, zo doen wij dit. Ik ben blij dat dit zo kan!

Leuk voor vaders: Een boek over Dochters! >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

chronisch ziek

Mijn leven sinds de diagnose

Sinds de diagnose ( colitis ulcerosa ) in feb ’21 is het elke 8 weken in en uit het ziekenhuis....
Even voorstellen...

Even voorstellen – Leandra (loedermoeder)

Even voorstellen hoe het werkt in deze loederfamilie die hun kind gewoon een koekje geeft als ze dat wil, de...
mode voor mama damesmode fashion

De mooiste en warmste outfits voor mama

Het is winter en het meest geroepen zinnetje is…. mama ik heb het koud! Ik hoor het mezelf iedere keer...