hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Lifestyle uitvaartverzekering vergelijken ,uitvaartverzekering afsluiten, overstappen.nl, uitvaartverzekering

Published on december 18th, 2018 | by Mi-choe

0

Uitvaartverzekering afsluiten, is dat nodig?

Laatst kwam mijn vader langs met een map met papieren. Blijkbaar hadden mijn ouders ooit een uitvaartverzekering voor mij en mijn broer afgesloten. En die hadden ze afgekocht, dus dat was nu afgerond. Dat was de eerste keer dat het ter sprake kwam en ook de eerste keer dat ik er over na dacht. En meteen kwam in me op dat we dat voor ons eigen gezin ook moesten regelen. Niet het leukste en meest enerverende onderwerp om informatie over in te winnen, maar helaas wel noodzakelijk. Dus lang leven internet. Dus ik typte uitvaartverzekering afsluiten in.

Alles dat ons als moeders bezig houdt lees je hier >>

uitvaartverzekering vergelijken ,uitvaartverzekering afsluiten, overstappen.nl, uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering afsluiten, waar let je op?

Om te beginnen is het natuurlijk het beste om niet meteen de eerste de beste verzekering af te sluiten. Ook al ben je dan snel klaar en kun je over op de leukere dingen des levens. In het mapje dat ik van mijn vader kreeg stond van alles over hoe jij je uitvaart invulling wil geven, je kan aangeven wat je wel/niet wil. Wat je belangrijk vindt, of je begraven wilt worden of juist gecremeerd. En zo stonden er dus nog tig dingen waar ik serieus nog nooit over na heb gedacht. Dus ik wist ook niet wat de mogelijkheden waren. Ik ging allereerst maar eens mijn huidige uitvaartverzekering vergelijken. En wat ik nu belangrijk vind, wie zegt dat ik dat over zo veel jaar ook nog vind? Kortom, ik vind het heel lastig, maar wil wel een goede uitvaartverzekering afsluiten.

Kosten nu en later

Ik wist trouwens helemaal niet wat een uitvaart kost. Maar ik weet wel dat als ik overleden ben, mijn voorkeur uit gaat naar lekkere hapjes en drankjes in plaats van een saai plakje cake. Het is wel ontzettend raar om dus zo’n verzekering voor je kinderen af te sluiten. Wij hebben dat gedaan zonder er verder te diep over na te denken of erbij stil te staan welke inhoudelijke keuzes er gemaakt zullen moeten worden. Voor nu zijn ze verzekerd voor een x bedrag en de invulling zien we t.z.t wel. Dat hoop ik namelijk zelf niet mee te maken. Maar we wilden voorkomen dat we er niet voldoende geld is voor een uitvaart zoals we zelf willen. Ook willen we natuurlijk niet dat onze kinderen voor de kosten van onze uitvaart moeten opdraaien, dus ook mijn man is nu goed verzekerd. En dat is eigenlijk het minste dat we kunnen doen. Het is allemaal al verdrietig genoeg, dus zonder budget is het allemaal nog erger. Laten we hopen dat dit leed ons allemaal nog heeeeel erg lang bespaard zal worden en dat we nog lang mogen genieten van elkaar.

uitvaartverzekering vergelijken ,uitvaartverzekering afsluiten, overstappen.nl, uitvaartverzekering
Comments are closed.

Back to Top ↑