Twinnen met je kind, leuk of niet?

26 oktober 2019

Twinnen? Wat is dat dan weer? Nou heel simpel, twinnen houdt in dat je dezelfde kleding draagt, denk aan hetzelfde jurkje of hetzelfde shirtje. De naam ‘twinnen’ komt uiteraard van een tweeling die hetzelfde aangekleed wordt. Twinnen is nu niet langer alleen nog voor tweelingen, maar ook voor zusjes, broertjes of dus papa’s en mama’s met hun kinderen (of baasjes met hun huisdieren). Ik vind het heel leuk om soms (maar wel echt heel soms) hetzelfde aan te trekken als mijn meiden, zoals je op de foto’s wel kan zien. Dit beperkt zich wel tot redelijk neutrale kleuren en prints. Het aantrekken van dezelfde prinsessen pyjama of Minnie Mouse bikini is me toch net iets té.

Twinning moeder en dochter kleding >>

Twinnen met je kind

Mijn meiden vinden het ook fantastisch als ze hetzelfde aan hebben als ik. Super trots zijn ze dan, alleen dat is al goud waard toch? Ik moet zeggen dat ik het wel hou bij één kledingstuk. Zoals op de foto, met dezelfde soort broeken en dezelfde kleur schoenen, dat gaat mij wat te ver. Dat is erg leuk voor een foto, maar niet voor real-life. Voor de meiden combineer ik de trui dan bijvoorbeeld met een leuk rokje en zelf trek ik er dan wel een broek onder aan. Soms is het ook heel gaaf om niet exact hetzelfde kledingstuk te dragen, maar iets van dezelfde print. Bijvoorbeeld voor de meiden een jurkje en dan zelf van hetzelfde printje een shirtje of blouse.

twinnen met je kind

Trend

Het is ook echt wel een trend inmiddels. Toen ik net moeder werd, ruim vier jaar geleden, leek het me ook al leuk om te twinnen, maar nergens was iets te vinden. Inmiddels struikel je over de shops die twinning items aanbieden. Soms zie je zelfs van die foto’s voorbij komen van een heel gezin in dezelfde printjes. Of alle vier hetzelfde badkledingstuk. Ken je die foto’s? De man en zijn zoon een zwembroek in dezelfde print, de moeder een bikini en het meisje een zwempakje. Ieder natuurlijk zijn ding, maar mij is dat een brug te ver. Ik zie mijn man al lopen in z’n luipaardvelletje.

Conclusie, voor mij is twinnen met je kind zeker een dikke like, maar wel met mate!

Mocht je het zelf ook leuk vinden om te twinnen, alle truien die je op de foto’s ziet komen van Just Juul, een handmade shop.

twinnen met je kind, girlslabel, twinning, moeder en dochtersBarbara is de nieuwe blogger van Girlslabel. Je leest hier meer over haar.

Bekijk ook de twinning style van Roby en Mi-choe >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

picknick kinderfeest meisje

Kinderfeest; een avontuurlijke picknick

Het is wat met die kinderfeestjes tegenwoordig. De een viert het nog uitbundiger dan de ander. Hoe vier je het? Met...
vakantie met kids

Heimwee op vakantie? 10x handige tips.

Al jaren heb ik er ‘last’ van echt al zolang ik mezelf het kan herinneren, heimwee. De afstand maakte nog...
vakantie met kids

Eerste keer vakantie met een dreumes; food problems..

Oh wat kun je uitkijken naar zo’n vakantie met zon, zee, all-in en een ruim 1,5 jarige dreumes. Alles kan...