Extra plezier op de trampoline met je meisje

26 augustus 2021

Veel ouders denken dat een trampoline vooral leuk is voor jongetjes, maar niets in minder waar! Ook meisjes vinden het geweldig om een sprongetje te wagen! Ze kunnen er de leukste trucjes op (leren) doen, lekker buiten spelen en hun energie even kwijtraken. Hoe houd je het leuk voor je meissie? Lees hier tips voor lang speelplezier.

Voordelen van een trampoline voor meisjes

Twijfel of je een trampoline wilt kopen? Niet doen! Een trampoline levert uren aan speelplezier! Het is niet voor niets ontzettend populair en bijna onmisbaar in iedere tuin. Maar ook mensen zonder een tuin kunnen prima een mini trampoline kopen. Ook dan heeft je kind veel speelplezier én je kunt nog steeds profiteren van alle voordelen van een trampoline zoals:

  • Lekker buiten spelen: of de trampoline nu buiten, op het dakterras, balkon of de stoep staat: je kindje kan lekker buiten spelen.
  • Beweging: is je kind soms niet van de bank af te krijgen? Met een trampoline lukt het waarschijnlijk wel! Het is super leuk om erop te springen en daarnaast ook een hele goede manier om in beweging te zijn. Want tijdens het springen traint je kind tal van spieren, werkt ze aan haar motoriek en balans en worden de botten versterkt. Win-win-win dus!
  • Gezond gewicht: mocht je dametje soms struggelen met haar gewicht dan is een trampoline dé manier om het gewicht op peil te houden. Overigens geldt dat niet alleen voor kinderen! Ga maar eens 10 minuten springen, dan weet je wat we bedoelen.

Leuke trucjes op de trampoline

Kleine meisjes vinden het geweldig om alleen al op de trampoline een beetje te springen. Daarmee heb je al direct een paar uur lol te pakken, maar soms is diezelfde lol er na een week wel vanaf. Hoe houd je het leuk voor je kleine meid? Door samen trucjes te proberen! Onderstaand twee ‘makkelijke’ trucjes die toch wel wat oefening nodig hebben en dus veel springplezier kunnen opleveren!

De billen zit
Spring een paar keer op en neer en probeer vervolgens zittend terecht te komen. Dit kan met je benen gestrekt of in de kleermakerszit doen. Gaat dit goed? Ga dan een ‘level’ hoger door te proberen na de zit meteen weer overeind te komen!

Knie zit
Deze lijkt op de billen zit alleen kom je dan op je knieën terecht. Zorg er wel voor dat je kindje de spieren in haar buik en rug goed aanspant (doe dit dus niet met je jonge meissie). Ook bij de knie zit kun je proberen om meteen weer overeind te komen.

Op naar een salto!
Gaan deze goed, dan kunnen jullie naar het volgende level gaan: een kniesalto! De eerste stap is een knie zit doen (zonder overeind te komen) en vervolgens meteen een koprol. Als dit gesmeerd loopt kun je proberen wat hoger te springen, een knie zit te doen en dan meteen een koprol waarbij je probeert steeds minder op je handen te leunen. Het is even oefenen, maar voor je het weet, maken jullie een knie salto!

De volgende stap is de salto uit een staande positie maken, maar dat is wel een paar niveautjes hoger. Eerst maar even samen de andere trucjes oefenen en je zal zien: jullie zijn vast niet meer van de trampoline af te slaan! Succes!

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

buitenspelen tips buitenspeelgoed speelgoed spelen

Leuk klein buitenspeelgoed voor de zomer.

April doet wat hij wil en nadat we al een heerlijke tijd aan het einde van Maart van mooi weer...
20220205_151750

Review Gps horloges van One2Track + WINACTIE

De kids worden groter en tegenwoordig is onze veilige tuin niet meer de plek waar ze nog willen spelen. Onze...
bedankt juf, juffenbedankje, juffencadeau,

Bedankt juf voor het fijne schooljaar! Maar wat is een leuk cadeau voor de juf?

Over een aantal weken is het al weer zover: het einde van het schooljaar. En bij het einde van het...