Stickers plakken is een Feestje!

1 oktober 2014

Dat opvoeden best een lastige taak is, lijkt voor iedereen een bekend fenomeen! Maar zindelijk worden, dat is pas echt een dingetje! Vind ik dan hé! Hoe laat je dat nou als een stromend straaltje verlopen? Zet jij je kind op gepaste tijden op het, voor hun ohh zo eng, gapend wc-gat? Of laat je het aan “Moeder Natuur” over?

Tips voor zindelijkheid

Ik ben er even in gedoken en zie dat de meningen behoorlijk uiteen lopen. De een heeft een assortiment van de Bart Smit in huis gehaald om bij elk wc bezoekje met een klein presentje op de proppen te komen, de ander heeft ontelbare stickervellen aangeschaft om de wc mee op te vrolijken (of niet) weer een ander zet z’n kind na elke maaltijd even op de wc of juist voor de maaltijd. Ik probeer het laatste maar vergeet het nog wel eens (lees: vaak) en dan krijg ik, zo voorspelbaar als het is, tijdens het nuttigen van de piepers een por in mijn zij en zegt een lief klein stemmetje; “Mama, ik moet plassen!” Grrr…daar gaat m’n warme maaltje!

Stimuleren

Hoe kan je het nou zó stimuleren dat het leuk blijft maar het liefst wel dat je snel resultaat ziet? Ik heb destijds voor de oudste dochter ook de Bart Smit in huis gehaald, inclusief “Hello Kitty” stickervellen uit het assortiment geroofd en zelfs af en toe (niet pedagogisch verantwoord) gedreigd met een fantastisch uitje! Maar allemaal tevergeefs! Onze oudste dochter liep daar niet warm voor, sterker nog…ze gooide de kont juist tegen de krib!

Belonen

Ik heb ondertussen toch steeds meer respect voor “Moeder Natuur” gekregen en merk dat het z’n vruchten afwerpt! Geduld is een schone zaak maar het wordt beloond, echt!!

Stickers plakken

Onze jongste dochter is wel meer van de stickertjes plakken maar in een zeer ongedwongen toestand zeg maar! En terecht natuurlijk! Ze vind het interessant omdat het “geen moeten” is! De poep, plas en onderbroeken stickertjes van “Het Droge Broeken Boek” van Difrax zijn favoriet! Ze kunnen geplakt worden op de “Droge Dag Kalender” die is bijgeleverd bij het boek. Heel handig, grappig en gemakkelijk stickers weer te verwijderen en daardoor langer te gebruiken. Als ze eenmaal een stapje verder zijn kun je de “Droge Nacht Kalender” met bijbehorende stickers uit het boek tevoorschijn halen en op een leuke relaxte manier de nachten bestickeren.

Wat zijn jouw gouden tips voor zindelijkheid? Fijn als je deze met ons wilt delen!

Het droge broeken boek, tips voor zindelijkheid

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

F202-5805_900_5 (1)

Vrolijke jurkjes voor fijne prijsjes

Yes, we genieten alweer volop van de warme dagen. Daarom kunnen de meisjes hun favoriete kleding weer aan: jurkjes. Want...
badkleding protest

Summertime at the beach

De toverwoorden vandaag zijn; zon, zee en strand! Heerlijk spetteren en spatteren in het water in een badje in de...
filmpremiere minions kinepolis

Film Tip! ‘Hoe Gru een superschurk werd’

Klaar voor nog meer Minions? Deze zomer zijn de Minions terug in een nieuwe 3D-animatiefilm voor de hele familie over...