Wat doe je als het weer eens stormt of regent?

29 februari 2020

Inmiddels spring ik een gat in de lucht als het niet meer regent en een dag droog is en dat is dan zelfs nog zonder vluchtige zonnestraal. Kun je nagaan wat ik doe als de zon schijnt. Ook voor de kinderen is het natuurlijk ongezellig weer. Al moet ik wel zeggen dat Robyn en Sef een stuk beter kunnen luieren dan ik. Maar het spelen met de Lego en de Barbies is maar voor een bepaalde tijd leuk. Verder laat ik ze altijd wel zo veel mogelijk, ook omdat ik zelf altijd meer dan genoeg om handen heb.

Tips om te doen als het regent

Lang geleden heb ik eens een proeverijtje met ze gedaan. Allebei een blinddoek om en raden wat je eet. Allemaal verschillende smaken door elkaar heen, allemaal kleine hapjes. Hartstikke spannend en blijkbaar hartstikke leuk want ze hebben het er nog steeds over. Alleen hebben ze inmiddels al zo veel geprobeerd en lusten ze eigenlijk alles wel, dus ik ben er nog niet uit waarmee ik ze dan kan verrassen. Dus besloot ik het om het over een andere boeg te gooien.

tips om te doen als het regent met de kinderen

Organiseer een themamiddag

We duiken in de thema’s. De kinderen mochten een land kiezen. De keuze viel op Japan. Dus dat betekent dat we gaan kijken wat er voor bijzondere dingen over Japan te ontdekken zijn. Het eerste dat ze roepen is sushi, logisch, want dat eten ze beiden graag. Daarna gingen we op zoek naar drinken. Wat drinken ze in Japan. Omdat we even beperkt waren qua boodschappenmogelijkheden hebben we het bij Japanse ijsthee gehouden. En natuurlijk horen er de rijstcrackertjes bij, de Japanse mix en mega zoet snoep. Echt Japans snoep hadden we hier in de buurt niet, maar de kids hebben knetterpoeder met een lolly gekozen. Roze en hysterisch dus dat past wel. En natuurlijk Hello Kitty. Die mag niet ontbreken. Gelukkig hebben we die fase al lang gehad, maar een bewaard schort bleek nu goed van pas te komen. We zijn er bijna klaar voor.

tips als het regent met kinderen, thema middag, japanse middag met kinderen

Ontdek Japan in een middag

Want wat dragen Japanners? Een kimono, die hebben we helaas niet. En aangezien we dit vanochtend pas bedacht hebben, was er geen tijd voor voorbereiding of vooronderzoek. Maar… Sokken in teenslippers dragen is ook erg Japans en erg grappig. Het voelt in het begin even gek, maar dat went eigenlijk wel snel.

hello kitty,sokken in teenslippers

De picknick voorbereiden

Toevallig eten ze in Japan ook op de grond, maar het idee was om sowieso al te picknicken. Picnicken is hier echt favoriet. Dus een kleedje in de woonkamer en lekker smullen. Het sushi maken viel me eerlijk gezegd wel mee. We hadden dit nog nooit gedaan en het lukte best aardig. En dat voor iemand die niet kan/houdt van koken. Dus dit was zeker voor herhaling vatbaar. We hadden in de supermarkt een sushi kit gehaald waar alles in zit, ideaal.

tips als het regent met kinderen, thema middag, japanse middag met kinderen

Volgende keer weer een nieuw land

Binnenkort gaan we een ander land ontdekken. Ben nu al benieuwd waar zij mee komen en wat ze al van het land afweten. Dus mocht het eens slecht weer zijn, probeer eens wat anders. Het is leuk om samen bezig te zijn en leuk om samen nieuwe dingen te ontdekken.

Heb jij ook nog leuke tips om te doen als het regent met de kinderen? Leuk als je ze wilt delen met ons in een reactie hieronder.

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

4president kinderkleding kidsfashion

Een stoere en trendy collectie van 4PRESIDENT

Of je nu voor een gave print gaat of een uni item, jij kiest je eigen uitstaling volledig in de...
loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...
kasteel duinrell pretpark uitje vakantie

Kids er op uit! Duinrell, daar kikker je van op.

Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Het blijft natuurlijk ook bijzonder om steeds weer...