The Dream Gap Project van Barbie strijdt tegen gendervooroordelen

11 oktober 2018

Vandaag is het Wereldmeisjesdag. Eerlijk gezegd moet ik bekennen dat ik nog nooit van Wereldmeisjesdag had gehoord. En dat terwijl het een internationaal bekende dag is om stil te staan bij de positie van meisjes.  Wereldmeisjesdag is bedoeld om aandacht te vragen voor de kansen voor meisjes en om de bewustwording van de genderongelijkheid te vergroten. En om extra bewustwording te creëren lanceerde Barbie® deze week ‘the Dream Gap Project’, een wereldwijd meerjaren initiatief waarmee het speelgoedmerk aandacht vraagt voor factoren die meisjes ervan weerhouden hun volledige potentie te bereiken.

Meer interessante blogs van en voor moeders >>

the dream gap project, barbie_dream-gap_role-models, barbie, mattel barbie, the dream gap

The Dream Gap project

Er is gebleken dat meisjes al op jonge leeftijd hun sekse als minder intelligent zien dan jongens van dezelfde leeftijd. Op latere leeftijd wordt dit versterkt door het stereotype beeld dat in de media gecreëerd word. Dit noemt met in Amerika de ‘dream gap’. Mattel wil met merk Barbie de strijd aangaan en gaat positieve rolmodellen inzetten. Dit project streeft naar een maatschappij die meisjes steunt om zo het tij te kunnen keren.

barbie_dream-gap_role-models, barbie, mattel barbie, the dream gap

Wat is het plan?

  • Barbie gaat zich richten op de bewustwording door belangrijke content op Barbie.com te delen, speciaal voor volwassenen. Zodat volwassen tips krijgen in wat zij hun kinderen bij kunnen brengen.

  • Het laten zien van meer diverse rolmodellen aan meisjes. De impact van rolmodellen zien is vele malen groter dan enkel er over vertellen.

  • Het aanbieden van empowering producten waardoor meisjes letterlijk met hun dromen kunnen spelen en zo zien dat zij hun eigen keuzes kunnen maken. Barbie moedigt met al haar producten verbeelding, expressie en ontdekking aan.
  • Het verzamelen van wereldwijde partners om samen dit project succesvol te maken.

“Al sinds 1959 inspireert Barbie het onbegrensde potentieel van elk meisje. We geloven dat zelfvertrouwen stimuleren bij jonge meisjes dé manier is om ze te helpen hun volledig potentieel te bereiken”, aldus Lisa McKnight, General Manager en Senior Vice President bij Barbie. “Het doel van het ‘Dream Gap Project’ is Barbie’s wereldwijde platformen te gebruiken om zo de maatschappij bewust te maken van gendervooroordelen. Daarnaast willen we iedereen die dit project een warm hart toe draagt inspireren om zich bij ons aan te sluiten, want we kunnen dit niet alleen.”

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
kinder en zwemmen, angst

Ik leg het liefst mijn kind aan de ketting

Hoe heerlijk is het als je nog geen angsten kent en overal maar op af stapt, onderneemt of de uitdaging...